Inundaţii în Vrancea: Turişti evacuaţi de la o pensiune din după ce un podeţ a fost luat de ape

Zece persoane au fost evacuate, sâmbătă seara, de la o pensiune din localitatea Lepşa, comuna vrânceană Tulnici, după ce un podeţ aflat pe drumul de acces către pensiune a fost distrus de viitură, transmite corespondentul MEDIAFAX

1497 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în Vrancea: Turişti evacuaţi de la o pensiune din după ce un podeţ a fost luat de ape

Inundaţii în Vrancea: Turişti evacuaţi de la o pensiune din după ce un podeţ a fost luat de ape (Imagine: Adi Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonierul adjutant Florin Olaru, a declarat corespondentului MEDIAFAX că operaţiunea de salvare a turiştilor s-a petrecut, sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, printre cele zece persoane evacuate s-a numărat şi un copil. Pompierii au intervenit cu o autospecială, o ambulanţă SMURD şi cu o barcă pneumatică.

„În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că singura problemă o reprezenta faptul că accesul către pensiune se putea face doar pietonal, deoarece un podeţ, aflat pe drumul de acces către pensiune, a fost distrus de viitură, turiştii manifestându-şi dorinţa de a părăsi locaţia, au fost evacuaţi şi transportaţi în Tabăra Gălăciuc din comuna Tulnici”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, plutonierul adjuntant Florin Olaru.

De asemenea, un echipaj de pompieri militari din cadrul ISU Vrancea a intervenit, duminică dimineaţa, pentru evacuarea a două persoane surprinse de ape pe o insulă formată între două braţe ale râului Trotuş, în dreptul cartierului Burcioaia al municipiului Adjud.

„Imediat s-a deplasat către locul indicat un echipaj de pompieri, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o barcă pneumatică. Echipajul a intervenit cu ajutorul bărcii pneumatice pentru aducerea la mal, în siguranţă, a celor două persoane”, a mai spus plutonierul adjutant Olaru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici