COD GALBEN de ploi şi instabilitate atmosferică, până luni dimineaţa. Care sunt zonele afectate

Meteorologii au emis, duminică, o atenţionare Cod Galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată pentru 20 de judeţe din jumătatea de Vest a ţării, începând de duminică, până luni dimineaţa, la ora 06.00, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

2389 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ploi şi instabilitate atmosferică, până luni dimineaţa. Care sunt zonele afectate

COD GALBEN de ploi şi instabilitate atmosferică în jumătatea de vest a ţării (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de ANM, în Vestul, Sud-Vestul şi Centrul ţării, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

“Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat, cu precădere în Vestul şi Nordul Olteniei, 50 l/mp”, informează ANM.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi la intensitate redusă în restul teritoriului..

Potrivit ANM, “în după-amiaza zilei de duminică, în Câmpia Română indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai putea atinge pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului.”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici