Abaterile bicicliştilor reprezintă cea de-a treia cauză de producere a accidentelor grave, potrivit unui bilanţ al Poliţiei Române

Abaterile bicicliştilor au reprezentat cea de-a treia cauză care a dus la producerea accidentelor rutiere grave, pe fondul căreia s-au produs 634 accidente soldate cu moartea a 86 de persoane şi rănirea gravă a altor 553, potrivit Poliţiei Române.

1620 afișări
Imaginea articolului Abaterile bicicliştilor reprezintă cea de-a treia cauză de producere a accidentelor grave, potrivit unui bilanţ al Poliţiei Române

IGPR: Abaterile bicicliştilor, cea de-a treia cauză care a dus la producerea accidentelor grave (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Poliţia Română a acţionat, în zilele de 6 şi 7 octombrie 2016, pe şoselele din toată ţara, pentru combaterea indisciplinei bicicliştilor – cea de-a treia cauză care a dus la producerea accidentelor rutiere grave. Abaterile bicicliştilor a reprezentat cea de-a treia cauză care a dus la producerea accidentelor rutiere grave, pe fondul căreia s-au produs 634 accidente (10,18 % din total) soldate cu decesul a 86 de persoane şi rănirea gravă a altor 553", potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Verificările din trafic s-au soldat cu aplicarea a peste 11.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care aproape 3.000 pentru abateri comise de biciclişti, peste 700 comise de pietoni, peste 500 de căruţaşi şi 31 comise de mopedişti.

Poliţiştii mai precizează că de la începutul anului şi până la finele lunii septembrie, la nivel naţional s-au produs peste 6.200 de accidente rutiere grave, cu aproape 500 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, în care au murit 1.341 de persoane şi au fost rănite grav 5.902.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici