Tânărul din Deva ucis la vânătoare a fost împuşcat cu arma unui şef de post

Un şef de post de poliţie din judeţul Hunedoara, autor al accidentului mortal de vânătoare petrecut, vineri seara, pe un fond de vânătoare, este cercetat disciplinar de o comisie formată la nivelul IPJ Hunedoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5402 afișări
Imaginea articolului Tânărul din Deva ucis la vânătoare a fost împuşcat cu arma unui şef de post

Tânăr ucis la o partidă de vânătoare, prin împuşcare

Şeful de post din comuna hunedoreană Boşorod, Horaţiu Onescu, este cercetat disciplinar după ce a rănit mortal un tânăr de 26 de ani în timpul unei partide de vânătoare.

"Încă de vineri seara Inspectoratul a început o anchetă disciplinară, comisia de anchetă deplasându-se la fondul de vânătoare pentru a stabili împrejurările în care s-a produs fapta”, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Victima poliţistului este Darius Şendroiu, de 26 de ani, administratorul complexului hunedorean Steaua Mureşului.

Pe parcursul anului 2014, şeful de post Horaţiu Onescu s-a recuzat dintr-un dosar de braconaj în care era cercetat chiar tatăl tânărului pe care l-a împuşcat.

Dosarul în cauză a fost preluat de poliţiştii de la Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Hunedoara, fiind soluţionat cu neînceperea urmăririi penale.

Poliţiştii spuneau atunci că exista o autorizaţie de vânătoare, dar că participanţii la vânătoare au confundat fondul de vânătoare, intrând pe un altul decât cel pentru care era emisă autorizaţia, din cauza faptului că limitele fondurilor de vânătoare nu erau bine definite.

Tânăr ucis la o partidă de vânătoare, prin împuşcare

Un devean de 26 de ani a fost împuşcat, vineri după-amiaza, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată pe raza fondului de vânătoare 50 Ursici, judeţul Hunedoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ajunsă la faţa locului de urgenţă, echipa medicală nu a mai putut face nimic pentru tânărul de 26 de ani, care a murit din cauza rănii foarte grave.

”Echipele de poliţie, însoţite de procurorul criminalist, s-au deplasat la faţa locului pentru efectuarea activităţilor specifice în astfel de situaţii, din primele verificări rezultând că partida de vânătoare a fost organizată cu îndeplinirea condiţiilor legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Potrivit poliţiştilor hunedoreni, prezumtivul autor este o persoană în vârstă de 37 de ani – membru vânător şi participant la vânătoare.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, ancheta fiind efectuată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici