IGSU: Echipa europeană de salvatori din Haiti, condusă de un român

Un ofiţer al IGSU va conduce echipa mandatată pentru evaluarea pagubelor, coordonarea asistenţei internaţionale şi facilitarea direcţionării ajutoarelor către zonele şi segmentele prioritare ale populaţiei afectate din Republica Haiti, în urma efectelor generate de uraganul Matthew, potrivit IGSU.

1883 afișări
Imaginea articolului IGSU: Echipa europeană de salvatori din Haiti, condusă de un român

IGSU: Echipa europeană de salvatori din Haiti, condusă de un român

"Colonelul Marius Dogeanu a fost desemnat de Comisia Europeană ca şef al echipei de protecţie civilă (EUCPT), în urma analizării propunerilor formulate de Statele Membre UE. Colegul nostru va participa, în perioada 07-27 octombrie a.c., la acţiunile de facilitare a asigurării asistenţei internaţionale către populaţia afectată şi în sprijinul autorităţii naţionale de management al urgenţelor din Haiti", potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) remis vineri MEDIAFAX.

Colonelul Marius Dogeanu este şeful Serviciului Afaceri Europene, Asistenţă şi Relaţii Internaţionale din IGSU şi deţine o experienţă în domeniul protecţiei civile de peste 15 ani.

Procedurile specifice prevăd ca Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţe (ERCC) al Comisiei Europene să trimită în teren o echipă de protecţie civilă (EUCPT–European Civil Protection Team), formată din reprezentanţi ai Statelor Membre UE şi ofiţeri de legătură ai centrului, pentru evaluarea situaţiei de la faţa locului şi stabilirea nevoilor urgente.

Guvernul Republicii Haiti a solicitat Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Comisiei Europene asistenţă internaţională în vederea sprijinirii răspunsului autorităţilor naţionale la consecinţele uraganului Matthew ce a produs efecte considerabile în jumătatea de vest a ţării.

În acest moment nu se cunoaşte exact numărul victimelor, însă peste un milion de persoane au fost evacuate din zona care continuă să fie afectată de efectele uraganului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici