Şoseaua Transalpina, închisă până luni din cauza condiţiilor meteo. Şoferii care nu respectă măsura riscă sancţiuni grele

Circulaţia pe Transalpina, pe sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, a fost închisă sâmbătă, iar traficul este restricţionat temporar, din cauza ninsorilor, ceţii şi a viscolului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1055 afișări
Imaginea articolului Şoseaua Transalpina, închisă până luni din cauza condiţiilor meteo. Şoferii care nu respectă măsura riscă sancţiuni grele

Şoseaua Transalpina, închisă din cauza condiţiilor meteo (Imagine: Gabriel Fluerariu/ Arhiva Mediafax Foto)

Circulaţia rutieră pe DN 67C, care leagă judeţele Alba, Vâlcea, Hunedoara şi Gorj pe traseul montan, a fost închisă din cauza condiţiilor de iarnă, inclusiv pentru autoturismele echipate corespunzător pentru sezonul rece.

"Sâmbătă, începând cu ora 14.00, a fost închis temporar Drumul Naţional 67C, Şoseaua Transalpina, de la kilometrul 34+500 de metri până la Obârşia Lotrului, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Şoferii sunt sfătuiţi să respecte această măsură”, a declarat pentru MEDIAFAX, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Cei care vor încălca măsura impusă de poliţişti şi drumari şi vor fi depistaţi circulând pe Transalpina riscă să primească o sancţiune cuprinsă între 9 şi 20 de puncte de penalizare, fiind reţinut şi certificatul de înmatriculare în astfel de cazuri.

"De trei zile la munte ninge, pe Transalpina este viscol, sunt temperaturi foarte scăzute. Vremea ne-a jucat în continuare feste. Nu s-a oprit vântul, gerul nu vrea deloc să plece, de aceea, ţinând cont de prognoza meteo, de faptul că pe marginea drumului este multă zăpadă şi de pe versanţi poate fi spulberată, pentru că bate vântul, viscolul e puternic noaptea, la peste 2.000 de metri, am luat măsura închiderii temporare a DN 67 C, pentru toate autovehiculele, între staţiunea Rânca şi Obârşia Lotrului. Am luat această măsură pentru siguranţa participanţilor la trafic. S-a acţionat foarte greu sâmbătă dimineaţa şi cu utilajele noastre, din cauza ceţii dense, nu se vedea la doi metri în faţă", a spus Ion Tudor, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

Şoseaua Transalpina ar putea rămâne închisă până luni.

"Sâmbătă, în jurul orei 09.00, am avut şi un microbuz cu turişti, care nu putea să mai urce din Pasul Urdele, din cauza vântului, a gheţuşului de pe drum. Am intervenit cu două utilaje, am sunat prefectul judeţului Gorj şi ne-am mobilizat cu toţii şi am fost nevoiţi să escortăm turiştii care au rămas blocaţi în zăpadă până în staţiunea Rânca", a mai spus directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici