Descinderi în Bucureşti şi 4 judeţe pentru combaterea evaziunii

Poliţiştii au descins, joi dimineaţă, la complexe comerciale din Bucureşti dar şi din judeţele Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi Tulcea, acţiunea vizând combaterea evaziunii fiscale prin importuri de produse alimentare intracomunitare, doar în Ilfov prejudiciul fiind de două milioane de euro.

931 afișări
Imaginea articolului Descinderi în Bucureşti şi 4 judeţe pentru combaterea evaziunii

Descinderi în Bucureşti şi 4 judeţe pentru combaterea evaziunii

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că acţiunea vizează activitatea unor firme fantomă prin care erau importate alimente din Uniunea Europeană care apoi erau vândute către consumatori fără a mai fi plătit TVA.

Aceste firme fantomă erau desfiinţate apoi după aproximativ o lună de zile.

Potrivit lui Ciocan doar în judeţul Ilfov prejudiciul este de 2 milioane de euro.

Potrivit lui Ciocan astfel de descinderi se vor intensifica în perioada sărbătorilor.

La acţiune participă 150 de ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor şi inspectori ai Gărzii Financiare cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Intervenţie Acţiuni Speciale şi ai Serviciului Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici