Descinderi la locuinţa unei grefiere de la Judecătoria Mangalia care ar fi ajutat clanul Raim

Anchetatorii au descins, joi, la două locuinţe din Mangalia, una aparţinându-i lui Iuzeir Raim, lider al clanului cu acelaşi nume, iar a doua unei grefiere de la Judecătoria Mangalia, care i-ar fi înlesnit concubinei lui Raim accesul la dosarul prin care acesta a fost trimis în judecată.

374 afișări
Imaginea articolului Descinderi la locuinţa unei grefiere de la Judecătoria Mangalia care ar fi ajutat clanul Raim

Descinderi la locuinţa unei grefiere de la Judecătoria Mangalia care ar fi ajutat clanul Raim (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Acţiunea este organizată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Surse din rândul anchetatorilor spun că la începutul acestei săptămâni grefiera, în schimbul unor foloase, i-ar fi permis concubinei lui Iuzeir Raim să plece cu dosarul din Judecătoria Mangalia pentru a face copii.

"Grefiera susţine că ar fi primit o ciocolată de la concubina lui Raim", spun sursele citate.

Percheziţiile vizează atât casa lui Iuzeir Raim, cât şi a grefierei, în acest caz fiind făcute cercetări pentru luare şi dare de mită, respectiv sustragere de documente şi înscrisuri oficiale.

La începutul lunii februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta au dispus trimiterea în judecată a 14 persoane cunoscute ca făcând parte din clanul Raim din Mangalia, inclusiv a liderului grupării, Iuzeir Raim, pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care loviri sau alte violenţe, deţinere de armă supusă autorizării fără drept, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi mărturie mincinoasă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în 28 mai 2011, Iuzeir Raim, împreună cu alte şase persoane apropiate, au provocat un scandal în clubul Vision din staţiunea Neptun, în urma căruia doi tineri au fost bătuţi, iar Iuzeir Raim a fost înjunghiat.

"Ulterior săvârşirii acestor fapte, inculpatul Iuzeir Raim a iniţiat constituirea unei asocieri între mai multe persoane, cu scopul de a săvârşi mai multe infracţiuni al căror scop a fost acela de a evita tragerea sa la răspundere penală pentru altercaţia din clubul Vision, din noaptea de 28.05.2011. La această asociere, al cărei lider a rămas inculpatul Iuzeir Raim, au aderat ulterior şi inculpaţii Tibuleac Dumitru Robert, Dumitru Vasile, Martac Florin, Lucachi Claudiu Bogdan, Mustafa Alberto, Mustafa Senol şi Albotă Dumitru”, se menţionează în rechizitoriul întocmit de procurorii constănţeni.

Conform acestora, pe parcursul verii anului 2011 grupul de persoane condus de Iuzeir Raim a săvârşit un număr mare de infracţiuni cu violenţă - loviri, ameninţări, distrugeri, ultraj contra bunelor moravuri şi lipsiri de libertate, cu scopul de a intimida părţile vătămate şi martorii şi de a le determina să îşi retragă plângerile formulate ori să dea declaraţii mincinoase în faţa organelor de urmărire penală.

"Urmare a acţiunilor violente ale membrilor acestei asocieri, o parte din părţile vătămate şi unii dintre martori au părăsit teritoriul României", se mai arată în rechizitoiu.

Astfel, Irina Ignat şi George Valeriu Ilisei au dat declaraţii mincinoase cu ocazia audierii lor în calitate de martori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu scopul de a zădărnici urmărirea penală efectuată faţă de restul coinculpaţilor.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Iuzeir Raim, Senol Mustafa, Alberto Mustafa, Claudiu Bogdan Lucachi, Dumitru Robert Tibuleac, Florin Martac, Vasile Dumitru, Dumitru Albotă, Irina Ignat, George Valeriu Ilisei, Ion Dacian Roşca, Laurenţiu Gobeajă Mihai, Geani Ilie Vlădescu şi Ionuţ Cristian Oglan. Acestea sunt acuzate de loviri sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, deţinere de armă supusă autorizării fără drept, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, încercarea de a determina mărturia mincinoasă, mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

De asemenea, faţă de alte patru persoane, cercetate în aclaşi caz, s-a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor pentru infracţiunile de ameninţare, lovire sau alte violenţe, distrugere şi lipsire de libertate în mod ilegal, cauza astfel formată fiind trimisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia. Totodată, s-a dispus disjungerea cauzei şi trimiterea ei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia şi pentru continuarea cercetărilor în ceea ce priveşte unul dintre pistoalele neletale, precum şi cartuşul glonţ (muniţie letală) găsite în urma percheziţiei făcute în imobilul în care locuiau Mustafa Raim, Mustafa Senol şi Mustafa Alberto.

Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus şi scoaterea de sub urmărire penală a lui Mustafa Raim pentru infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici