Descoperire neobişnuită în Pipera. Zeci de lilieci, găsiţi în spatele unui aparat de aer condiţionat. VIDEO

Peste 50 de lilieci au fost descoperiţi în spatele unui aparat condiţionat din Pipera. Cei care se ocupă de protecţia şi studiul liliecilor au preluat animalele şi le-au eliberat în Parcul Natural Comana, acestea fiind ocrotite de lege.

3567 afișări
Imaginea articolului Descoperire neobişnuită în Pipera. Zeci de lilieci, găsiţi în spatele unui aparat de aer condiţionat. VIDEO

Zeci de lilieci, descoperiţi în spatele unui aparat de aer condiţionat din Pipera

Reprezentanţii unui proiect care se ocupă de protecţia şi studiul liliecilor au postat, pe pagina de Facebook, faptul că au fost chemaţi pentru a prelua o colonie de lilieci, dintr-un apartament din zona Pipera.

Am fost chemaţi să preluăm o colonie de lilieci Nyctalus noctula dintr-un apartament din zona Pipera din Capitală. Cei 52 de lilieci au fost transportaţi la Centrul de Salvare şi Reabilitare a Animalelor Sălbatice gestionat de Fundaţia Visul Luanei, unde au fost evaluaţi de către medicii veterinari în vederea eliberării. Au fost colectate probe de paraziţi şi cheratină, apoi am dus colonia într-un loc ferit de presiuni umane, în Parcul Natural Comana. Fiind lilieci arboricoli, animalele s-au adaptat foarte uşor în arborele bătrân plin de scorburi din mijlocul parcului”, scriu specialiştii în protecţia liliecilor.

Potrivit acestora, mutarea unei astfel de colonii nu este problematică, având în vedere că specia este foarte uşor adaptabilă şi poate coloniza cu uşurinţă noi zone.

„Comportamentul lor este unul migrator, ceea ce înseamnă că se deplasează peste 2.000 de km pe an pentru a naşte un singur pui. Toţi liliecii din România şi Europa sunt protejaţi de lege. Nu încurajăm relocările, fiind invazive, însă sunt momente în care doar astfel de acţiuni pot face diferenţa între supravieţuirea coloniei sau dispariţia acesteia”, mai scriu cei care se ocupă de protecţia şi studiul liliecilor.

Taguri:
liliac,
pipera,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici