Despre automedicaţie, duminică, în emisiunea "România, te iubesc!" de la Pro TV

Tratamentele medicale administrate "după ureche" constituie subiectul ediţiei de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", care va fi difuzată de la ora 18.00 la Pro TV, informează televiziunea.

101 afișări
Imaginea articolului Despre automedicaţie, duminică, în emisiunea "România, te iubesc!" de la Pro TV

Despre automedicaţie, duminică, în emisiunea "România, te iubesc!" de la Pro TV

Duminică, de la ora 18.00, corespondentul Ştirilor Pro TV Anca Nastasi vorbeşte despre românul expert în automedicaţie. Oricât ar părea de greu de crezut, din ignoranţă şi frică de medici, unii ajung până într-acolo încât pun în pericol viaţa propriilor copii, deoarece aleg să îi trateze "după ureche".

Nu mai puţin de trei sferturi dintre români îşi administrează singuri tratamente, iar unele dintre acestea combină medicamente ce ajung să le distrugă viaţa. De departe, cel mai grav este faptul că antibioticele au ajus să fie administrate în mod greşit, ceea ce nu duce decât la agravarea bolii şi, mai mult decât atât, întăresc bacteriile care macină corpul. Potrivit unei estimări, 50% dintre antibiotice sunt vândute fără prescripţie medicală.

În ancheta prezentată de Anca Nastasi în cadrul ediţiei de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", telespectatorii Pro TV vor cunoaşte români care au ajuns în situaţii extreme din cauză că au luat anumite medicamente după sfatul vecinilor sau al prietenilor, precum şi copii care au ajuns la medic când era prea târziu. Preţul plătit de unii este însă unul extrem de dureros, ajungând, din cauza faptului că şi-au nenorocit rinichii, să supravieţuiască doar cu dializă. În acest hăţiş, este greu de stabilit cine este de vină: medicamentul, producătorii de medicamente, autorităţile, legea, bolnavul, sărăcia, ignoranţa sau medicii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici