Destinaţii de vacanţă. Oraşele antice din vecinătatea Mării Egee: plaje frumoase, oraşe istorice elegante înconjurate de câmpuri de măslini

1258 afișări
Imaginea articolului Destinaţii de vacanţă. Oraşele antice din vecinătatea Mării Egee: plaje frumoase, oraşe istorice elegante înconjurate de câmpuri de măslini

Descoperiţi oraşele antice din vecinătatea Mării Egee

Plaje frumoase, oraşe istorice elegante înconjurate de câmpuri de măslini şi o bucătărie unică cr onorează minunea uleiului de măsline. Marea Egee, cunoscută şi sub numele de Coasta Fericirii din Turcia, este un paradis pentru turişti, oferind o varietate de servicii turistice, croaziere albastre şi oportunităţi, precum şi o bucătărie locală. Cei mai puternici împăraţi ai istoriei antice au construit oraşe de-a lungul acestor vechi rute comerciale din Marea Egee şi acolo au avut loc şi cele mai semnificative schimbări istorice ale vremurilor.

O călătoria epică până la Troia:

Situat în satul Tevfikiye din Çanakkale, oraşul antic Troia este unul dintre cele mai importante oraşe antice din lume şi se numără printre cele mai interesante destinaţii din Marea Egee. Cu nouă straturi arheologice şi o istorie neîntreruptă de 3.000 de ani, oraşul antic Troia a fost inclus pe Lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO în 1998. Acest sit antic este, de asemenea, prima oprire pe traseul Aeneas, prima şi singura zonă culturală a Consiliului Europei, traseu care începe în Turcia.

Remarcabilul Muzeu din Troia, recompensat cu cele mai prestigioase premii muzeale din Europa, găzduieşte o colecţie de artefacte şi descoperiri rezultate din săpăturile din regiune. Oraşul antic Assos este situat în fermecătorul sat Behramkale de lângă Marea Egee, pe vârful unui deal cu o coborâre terasată cu vedere la mare. Acest oraş antic găzduieşte Templul Atenei, construit pe cel mai înalt punct al Assos. Alte ruine din Assos includ agora, gimnaziul şi teatrul oraşului vechi. Unii dintre cei mai renumiţi locuitori ai Assos au fost Aristotel, care şi-a fondat faimoasa şcoală de filosofie acolo, înainte de a călători la Palatul Macedonian pentru a-l preda pe Alexandru cel Mare.

Comorile de la Izmir

Orice discuţie despre oraşele antice din Marea Egee va include oraşul antic Efes, care atrage mii de turişti locali şi străini în fiecare an. Efes, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 2015 şi unul dintre cele mai mari oraşe-port ale vremii sale, a înflorit în perioada elenistică şi romană.
Locaţia se remarcă prin: Biblioteca Celsus, cea mai mare din Turcia, cu o capacitate de 30.000 de vizitatori; teatrul antic; Poarta lui Mazaeus şi Mithridates; Templul lui Hadrian; şi Templul lui Artemis, una dintre cele şapte minuni ale lumii antice se numără printre punctele de atracţie ale Efesului, la fel ca şi „casele cu terasă” care arată cât de bogate erau familiile romane. De asemenea, puteţi vizita Casa Fecioarei Maria, Mormântul Sfântului Ioan şi Peştera celor Şapte Adormiţi în timp ce vă aflaţi în Efes.

Bergama, în İzmir, este un alt oraş antic pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Un centru important în perioada elenistică, romană şi bizantină, Bergama considerată drept casa celor şapte biserici menţionate în Cartea Apocalipsei. Structurile din Pergamon care au supravieţuit până în zilele noastre includ Templul lui Athena, Traianeum şi Biblioteca din Pergamon. O plimbare de la Acropola Superioară până la oraşul modern Bergama oferă vederi panoramice ale întregului oraş de pe versantul dealului. Cunoscut astăzi ca „Basilica Roşie”, Templul lui Serapis este un alt punct turistic al oraşului Bergama.

Alături de celebrele oraşe antice de pe coasta Mării Egee, multe aşezări se află în interiorul regiunii. Aceste oraşe includ oraşul Aizanoi din Kütahya şi oraşul Sardis din Denizli, ambele pe lista indicativă a patrimoniului mondial UNESCO. Un alt monument remarcabil din Denizli este Hierapolis, care, împreună cu Travertinele Pamukkale, a fost adăugat pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1988 considerat din acel moment drept patrimoniu cultural şi natural. În Burdur, pe drumul către Aydın, puteţi vedea Aphrodisias inclusă pe lista UNESCO şi uimitorul oraş antic Sagalassos.

Muğla este locul unde se termină Marea Egee şi unde începe Marea Mediterană. Cu sute de ruine în acest oraş frumos, puteţi călători opt mii de ani înapoi în timp - Muğla găzduieşte mai multe oraşe antice, inclusiv Kaunos, Knidos şi Tlos. Pe acest traseu binecunoscut, puteţi vizita Xanthos şi Letoon, adiacente unul altuia şi ambele aflate pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În Xanthos, fosta capitală a Liciei, puteţi vedea monumente, morminte liciene datând încă din antichitate. În drum spre Datça, un oraş liniştit din Muğla, puteţi vizita oraşul antic Knidos, situat la confluenţa Mării Egee şi Mediteranei. În Knidos, un oraş de cultură şi artă şi un vechi centru comercial esenţial, puteţi observa locul unde Marea Egee şi Marea Mediterană se întâlnesc din teatrul magnific al oraşului - şi puteţi îmbrăţişa magia acestei geografii unice în care a fost scrisă istoria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici