Deszăpezirea în noiembrie şi decembrie a costat aproximativ 5 mil. euro în sectoarele 1, 2, 4 şi 6

Acţiunile pentru deszăpezirea arterelor din sectoarele 1, 2, 4 şi 6 ale Capitalei, în lunile noiembrie şi decembrie, au costat administraţiile publice de sector aproximativ cinci milioane de euro, sectorul 5 fiind singurul care nu are încheiat un contract de servicii publice pentru deszăpezire.

41 afișări
Imaginea articolului Deszăpezirea în noiembrie şi decembrie a costat aproximativ 5 mil. euro în sectoarele 1, 2, 4 şi 6

Deszăpezirea în noiembrie şi decembrie a costat aproximativ 5 mil. euro în sectoarele 1, 2, 4 şi 6 (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Primăriei sectorului 1, suma totală cheltuită pentru serviciile de deszăpezire efectuate în lunile noiembrie şi decembrie este de 1.521.859,11 lei (aproximativ 400.000 de euro), reprezentând costurile acţiunilor de deszăpezire a arterelor principale şi a infrastructurii secundare din sectorul 1, sector a cărui suprafaţă reprezintă o treime din suprafaţa totală a municipiului Bucureşti.

"Costurile au în vedere substanţele şi materialele antiîngheţ şi antiderapante folosite, combustibilul utilajelor de intervenţie şi plata orelor suplimentare lucrate de muncitori", se arată într-un comunicat, de miercuri, al Primăriei sectorului 1.

De asemenea, autorităţile locale de sector precizează că "s-a plătit şi se va plăti doar pentru străzile pe care operatorul de salubritate a intervenit", iar sumele cheltuite pentru activitatea de deszăpezire s-au încadrat în plafonul stabilit în bugetul local.

Reprezentanţii administraţiei publice a sectorului 2 au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că "în această iarnă, până în prezent, în lunile noiembrie şi decembrie 2009, activitatea de deszăpezire în sectorul 2 a costat 8.586.222 de lei (aproximativ două milioane de euro).

"Coordonarea şi intervenţia în programul de combatere a poleiului şi deszăpezire este la dispoziţia primarului general, numărul de utilaje şi materiale folosite fiind dispuse de edilul Şef al Capitalei" susţin reprezentanţii Primăriei sectorului 2.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii administraţiei publice a sectorului 3 nu au comunicat suma plătită pentru serviciile de deszăpezire.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că pentru serviciile de deszăpezire din această unitate teritorial-administrativă a Capitalei, derulate în lunile noiembrie şi decembrie a fost achitată suma de 2.500.000 de lei (aproximativ 600.000 de euro).

Potrivit lui Piedone, suma totală prevăzută în bugetul local pe 2009 pentru deszăpezirea şi salubrizarea sectorului este de 29.500.000 de lei, edilul adăugând că "indiferent cât de mare ar fi volumul acţiunilor depuse pentru deszăpezire sau salubritate această sumă nu va fi suplimentată".

Reprezentanţii Primăriei sectorului 6 au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că "pentru acţiunile de deszăpezire din noiembrie şi decembrie 2009 s-a plătit suma de 8.039.495 de lei (aproximativ două milioane de euro)".

Sectorul 5 este singurul dintre cele şase sectoare ale Capitalei care nu are încheiat un contract de servicii publice pentru salubrizare şi deszăpezire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici