Detenţie pe viaţă - condamnare în premieră la Curtea de Apel Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti a emis o sentinţă în premieră, condamnând pe viaţă doi proxeneţi care au obligat o tânără să se prostitueze, iar când aceasta a refuzat au bătut-o şi abandonat-o în subsolul unui imobil, unde după o săptămână a decedat.

533 afișări
Imaginea articolului Detenţie pe viaţă - condamnare în premieră la Curtea de Apel Bucureşti

Detenţie pe viaţă - condamnare în premieră la Curtea de Apel Bucureşti

Proxenetul Armand Şoni Ceanac şi proxeneta Chira Vasile au fost condamnaţi la detenţie pe viaţă pentru omor deosebit de grav şi la 15 ani pentru trafic de persoane, iar proxeneta Constantina Petre a fost condamnată la 30 de ani de închisoare.

De fapt, Constantina Petre a primit 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav şi 15 ani închisoare pentru de trafic de persoane, acuzata urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de 25 de ani închisoare, pe care judecătorii au sporit-o cu cinci ani. În final, instanţa a stabilit pedeapsa de 30 de ani de închisoare.

O altă persoană acuzată în dosar este Ioana Busuioc, condamnată la patru ani de detenţie pentru trafic de persoană, sentinţă deja executată.

În 25 aprilie 2008, Tribunalul Bucureşti i-a arestat pe cei patru pentru trafic de persoane şi de droguri, dovedindu-se că trei dintre ei sunt implicaţi în uciderea, în 2002, a Mirelei Buju, o tânără care a refuzat să se prostitueze.

Procurorii au identificat autorii asasinării Mirelei Buju care a refuzat să se prostitueze, prinderea acestora realizându-se în cadrul unei anchete privind o tranzacţie cu heroină.

Chira Vasile, Constantina Petre, Armand Şoni Ceanac, încă din cursul anului 2001, "cumpărau" persoane de sex feminin pe care le obligau să practice prostituţia în folosul lor. Traficanţii racolau clienţi, cu care fetele întreţineau relaţii sexuale, fie în autoturismele sau casele clienţilor, fie în parc, iar uneori chiar la domiciliile proxeneţilor.

Chira Vasile obişnuia să "vândă" fetele de mai multe ori (una dinter fete a fost vândută de 11 ori, de fiecare dată când o vindea o ameninţa cu bătaia dacă după câteva zile nu va fugi de la proxenetul care a cumpărat-o şi nu se va întoarce la ei).

În cursul anului 2002, în apropierea sărbătorilor de Paşte, într-unul dintre locurile în care se practicau aceste activităţi de prostituţie, a fost adusă o tânără, Mirela Buju, care i-a fost prezentată lui Armand Şoni Ceanac.

Traficantul i-a adus la cunoştinţă faptul că, din acel moment, a fost "cumpărată" de el şi va trebui să se prostitueze pentru el. Tânăra, surprinsă de cele aflate, a susţinut că nu este prostituată şi nici nu doreşte să facă acest lucru, precizând că are un copil mic acasă.

Pentru că tânăra a refuzat că se prostitueze, Ceanac a început să o lovească cu pumnii şi picioarele peste tot corpul, aducând-o în stare de inconştienţă.

A doua zi, pentru că victima a refuzat să mănânce, cei trei traficanţi au coborât în beci şi i-au aplicat o nouă corecţie.

După ce au bătut-o violent, dându-şi seama că fata nu mai mişcă au pus-o într-un cearşaf şi au scos-o din beci cu intenţia de a o duce la spital, dar ulterior s-au răzgândit şi au dus-o înapoi în beci unde a fost lăsată până a doua zi când a fost găsită de poliţie.

Diagnosticul stabilit la momentul internării a fost acela de politraumatism, edem hemisfer drept post tromboză, carotidă internă dreapta posttraumatică, contuzie toracică, traumatism abdominal cu ruptură de splină gradul II, hematom perisplenic, hemiperitoneu mediu vechi, fiind emisă ipoteza din partea medicilor că toate acestea puteau fi consecinţa unei agresiuni.

Traficanţii au fost arestaţi, iar în 7 aprilie 2009, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Armand Şoni Ceanac la 12 ani de detenţie pentru trafic de persoane, 15 ani pentru pentru omor calificat şi la zece ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc., precum şi la cinci ani pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri.

De asemenea, Constantina Pentre a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru trafic de persoane., la 15 ani pentru omor calificat, la zece ani trafic ilicit de droguri de mare risc şi la cinci ani de închisoare pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri.

Nina Negoi a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc, iar Chira Vasile la zece ani de închisoare pentru trafic de persoane şi la 15 ani pentru omor calificat.

Ioana Busuioc a fost condamnată la patru ani de închisoare pentru trafic de persoane.

Decizia tribunalului a fost contestată de apărare, dar şi de acuzare, iar Curtea de Apel Bucureşti a schimbat încadrările juridice ale faptelor şi a aplicat pedepse mai aspre, obligându-i, totodată, pe inculpaţi să plătească, în solidar, suma de 100.000 de lei, respectiv 23.800 de euro către partea civilă Raluca Buju.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici