Video După şase ani, proxenete care au ucis o tânără au fost reţinute

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au identificat autorii asasinării unei tinere care a refuzat să se prostitueze, prinderea acestora realizându-se în cadrul unei anchete privind o tranzacţie cu heroină.

438 afișări

Astfel, două traficante şi proxenete sunt acuzate de moartea Mirelei Buju, o tânără pe care au "ridicat-o" în preajma sărbătorilor de Paşte din 2002, impunându-i să se prostitueze, în ciuda faptului că aceasta le-a spus că nu este prostituată şi că are un copil mic.

Tânăra a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu persoanele propuse de Constantina Petre şi Chira Vasile, astfel că, împreună cu Armand Şoni Ceanac, au bătut-o şi au abandonat-o într-un beci, unde a fost găsită moartă de poliţişti.

Joi, procurorii DIICOT au dispus reţinerea lui Armand Şoni Ceanac, Constantina Petre (sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane urmat de moartea victimei şi trafic ilicit de droguri de mare risc), Chira Vasilea (pentru trafic de persoane urmat de moartea victimei) şi a Ninei Negoi (pentru trafic ilicit de droguri de mare risc).

Cercetările efectuate în cauză au relevat faptul că Chira Vasile, Constantina Petre, Armand Şoni Ceanac, încă din cursul anului 2001, "cumpărau" persoane de sex feminin pe care le obligau să practice prostituţia în folosul lor. Inculpaţii racolau clienţi, cu care fetele întreţineau relaţii sexuale, fie în autoturismele sau casele clienţilor, fie în parc, iar uneori chiar la domiciliile proxeneţilor. Chira Vasile practica o metodă inedită, în sensul că obişnuia să "vândă" fetele de mai multe ori (una din fete a fost vândută de 11 ori, de fiecare dată când o vindea o ameninţa că-i va face rău dacă după câteva zile nu va fugi de la proxenetul care a cumpărat-o şi nu se va întoarce la ei).

În cursul anului 2002, în apropierea sărbătorilor de Paşte, într-una din locaţiile în care se practicau aceste activităţi de prostituţie a fost adusă o tânără, Mirela Buju, care i-a fost prezentată lui Armand Şoni Ceanac. Acesta i-a adus la cunoştinţă faptul că, din acel moment, a fost "cumpărată" de el şi va trebui să se prostitueze pentru el. Tânăra a rămas surprinsă de cele aflate, a susţinut că nu este prostituată şi nici nu doreşte să facă acest lucru, precizând că are un copil mic acasă. Ceanac nu a ţinut cont de cele spuse de victimă, ba mai mult a plecat să-i găsească un client, cu care, de altfel, a şi obligat-o să întreţină relaţii sexuale, în beciul locuinţei sale (din Bucureşti, B-dul Camil Ressu). Întrucât fata a refuzat să se prostitueze, clientului i-a fost adusă o altă fată.

După plecarea acestuia, inculpatul a rămas cu victima în cameră şi a început să o lovească cu pumnii şi picioarele peste tot corpul, aducând-o astfel în stare de inconştienţă. A doua zi, pentru că victima Mirela Buju a refuzat să mănânce, inculpaţii Constantina Petre, Armand Şoni Ceanac şi Chira Vasile au coborât în beciul unde se afla victima şi, considerând că se preface bolnavă pentru a nu merge cu clienţii, au hotărât să-i aplice o nouă corecţie.

După ce au bătut-o violent, dându-şi seama că victima nu mai mişcă au intenţionat să o ducă la un spital, au pus-o într-un cearşaf şi au scos-o din beci, dar ulterior s-au răzgândit şi au dus-o înapoi în beci unde a fost lăsată până a doua zi când a fost găsită de organele de poliţie.

Activitatea infracţională a inculpaţilor a fost susţinută de declaraţii de martor, din rândul fetelor care practicau prostituţia pentru aceştia sau chiar ale persoanelor care au locuit de-a lungul timpului la inculpaţi.

Potrivit raportului medico-legal întocmit în cauză, a rezultat că moartea victimei a fost violentă şi a fost cauzată de "o insuficienţă cardio-respiratorie, consecinţă a unui traumatism cranian şi abdominal cu contuzie cerebrală (...)". "Leziunile cranio-cerebrale, care prin ele însele au dus la moartea victimei, s-au putut produce prin lovire cu şi de corp plan dur (…). Victima a suferit ruptură de splină care s-a putut produce prin lipire cu şi de corp dur", mai notează raportul.

Investigaţiile asupra morţii tinerei au continuat, iar locatarii din imobilul în care a fost găsită Mirela Buju au fost monitorizaţi, iar la un moment dat au apărut informaţii în legătură cu afacerile ilicite derulate de traficanţi şi proxeneţi.

Astfel, în 11 aprilie, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti au fost sesizaţi despre faptul că sunt indicii temeinice că a fost comis sau se pregăteşte un trafic ilicit de droguri de mare risc (heroină) de către Armand Şoni Ceanac şi ceilalţi locatari ai imobilului situat în Bucureşti - Bulevardul Camil Ressu.

Astfel, a fost autorizată folosirea unui investigator sub acoperire şi a unui colaborator al acestuia, în vederea procurării cantităţii de 50 grame de heroină de la persoanele în cauză. Totodată, a fost autorizată de către magistraţii Tribunalului Bucureşti interceptarea şi înregistrarea de imagini audio/video în mediu ambiental privind activităţile ilicite de trafic de droguri desfăşurate de inculpatul Ceanac Armand Şoni şi alte persoane aflate în legătură infracţională cu el.

În perioada 14-16 aprilie, colaboratorul cu identitate protejată a achiziţionat de la inculpaţii Armand Şoni Ceanac, Constantina Petre şi Nina Negoi mai multe doze de heroină.

Prin ordonanţa din 24 aprilie s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunile menţionate, iar vineri cei patru inculpaţi au fost prezentaţi magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici