Deţinutele din singurul penitenciar de femei din ţară pot fi angajate de diverse firme

Singurul penitenciarul de femei din ţară, de la Târgşorul Nou, judeţul Prahova, oferă posibilitatea încheierii unor contracte prin care deţinutele pot fi angajate de diverse firme. 35 de deţinute sunt angajate acum.

629 afișări
Imaginea articolului Deţinutele din singurul penitenciar de femei din ţară pot fi angajate de diverse firme

Deţinutele din singurul penitenciar de femei din ţară pot fi angajate de diverse firme

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului de Femei Târgşorul Nou, firmele interesate pot încheia contracte de prestări servicii, având ca obiect folosirea la muncă a deţinutelor.

În prezent, sunt încheiate trei astfel de contracte, 35 de deţinute fiind la muncă.

„În prezent, Penitenciarul de femei Ploieşti – Târgşoru Nou are încheiat un număr de trei contracte de prestări servicii, având ca obiect folosirea la muncă a persoanelor private de libertate în domeniul alimentar (prelucrare ambalare preparate din carne) şi sortare deşeuri nemetalice, reciclabile”, au declarat reprezentanţii Penitenciarului Târgşorul Nou.

Deţinutele primesc 12,43 de lei pe oră, iar pe lângă bani, ele beneficiază şi de reducerea pedepsei. În plus, potrivit legii, ele pot trimite şi bani acasă.

„40% din venit revine persoanei condamnate care poate folosi pe durata executării pedepsei privative de libertate 90 % din aceasta, iar 10% se consemnează pe numele său, la trezoreria statului, urmând să fie încasat în momentul punerii în libertate. O parte din durata pedepsei este considerată ca executată pe baza muncii prestate şi se calculează astfel: în cazul în care se prestează muncă remunerată, se consideră patru zile executate pentru trei zile de muncă”, arată reprezentanţii închisorii.

Firmele care încheie contracte cu penitenciarul sunt scutite de obligaţiile de plată la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate, fondul de şomaj, au asigurate un număr constant de persoane private de libertate pe toată durata derulării contractului, etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici