Deţinutul evadat de la Penitenciarul Rahova a fost prins

Un deţinut de la Penitenciarul Rahova din Capitală, condamnat pentru furt calificat, a evadat, sâmbătă, în jurul orei 14.45, în timp ce se afla într-o secţie exterioară a instituţiei de detenţie, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Johanna Popescu.

928 afișări
Imaginea articolului Deţinutul evadat de la Penitenciarul Rahova a fost prins

Un deţinut de la Penitenciarul Rahova a evadat

Deţinutul, Ilie Florian Neagu, în vârstă de 18 ani, cunoscut cu antecedente penale, a fost condamnat la 11 luni de închisoare pentru furt calificat, el ispăşindu-şi pedeapsa într-o secţie exterioară cu regim deschis a Penitenciarului Bucureşti Rahova. Tânărul a fost adus în Penitenciarul Rahova la data de 5 februarie.

 

"Pentru că pedeapsa era mai mică de un an, bărbatul se afla într-o secţie exterioară a penitenciarului, unde cei aflaţi în detenţie îşi fac propriul program şi unde era supravegheat de câţiva colegi", a explicat Johanna Popescu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii Penitenciarului Rahova au anunţat în jurul orei 15.30 că tânărul a evadat.

"Am anunţat toate secţiile de poliţie, Brigada Poliţiei Rutiere, precum şi de serviciile urmăriri de la sectoare", a precizat comisarul Ciocan.

În urma incidentului au fost anunţate toate secţiile de poliţie, Brigada Poliţiei Rutiere şi serviciile urmăriri de la sectoare, deţinutul fiind prins după mai bine de cinci ore, în jurul orei 20.00, pe raza judeţului Călăraşi.

"Persoana privată de libertate Neagu Ilie Florian - care, în data de 29.03.2008, a părăsit Secţia Exterioară cu Regim deschis aparţinând Penitenciarului Bucureşti - Rahova a fost capturat de organele de poliţie în jurul orelor 20.00, pe raza judeţului Călăraşi", a precizat directorul penitenciarul, procurorul Laurenţiu Vintilă, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Administraţia Penitenciarului Bucureşti - Rahova a început o anchetă pentru a stabili cauzele şi împrejurările care au condus la producerea evenimentului.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici