Dezbaterile privind eliberarea lui Becali s-au încheiat, urmează decizia - VIDEO

Tribunalul Bucureşti a încheiat dezbaterile în recursul privind cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Gigi Becali, instanţa urmând să se pronunţe în cursul zilei de vineri.

15 afișări
Imaginea articolului Dezbaterile privind eliberarea lui Becali s-au încheiat, urmează decizia - VIDEO

Becali renunţă la o cerere de eliberare în aşteptarea judecării alteia (Imagine: Mediafax Foto)

Dezbaterile au durat mai puţin de o oră şi jumătate, timp în care cei patru avocaţi ai omului de afaceri şi-au argumentat pe rând cererea.

Vineri, Becali a renunţat la judecarea unei contestaţii privind menţinerea sa în arest, el aşteptând soluţionarea cererii de eliberare sub control judiciar, respinsă, joi, de Judecătoria sectorului 1, dar contestată la Tribunalul Bucureşti.

Vineri dimineaţă, la arest, Becali s-a spovedit unui preot, potrivit unuia dintre avocaţii acestuia, care l-a vizitat pentru a semna cererea prin care a renunţat la judecarea recursului.

Omul de afaceri Gigi Becali făcuse, marţi, o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara, susţinând că trebuie să fie în libertate pentru a-şi pregăti campania pentru alegerile europarlamentare din iunie. Cererea a fost respinsă de Judecătoria sectoului 1, iar avocatul lui Becali a făcut recurs, la această solicitare renunţând vineri finanţatorul echipei Steaua.

Unul dintre avocaţii care îl apără pe Becali, Mariana Ştefan, susţinea că în cererea depusă, marţi, la instanţa Judecătoriei sectorului 1 se arată că s-au schimbat temeiurile pentru care a fost luată măsura arestării preventive în cazul clientului său, pentru că "Gigi Becali a devenit candidat eligibil, înregistrat la BEC, pentru alegerile europarlamentare din luna iunie".

"Ţinând cont că pe 8 mai începe campania electorală petnru alegerile europarlamentare şi pentru a asigura posibilitatea ca Gigi Becali să îşi desfăşoare activităile de promovare în timpul campaniei, precum şi pentru a-i asigura acestuia un drept constituţional, şi anume acela de a fi ales, el trebuie lăsat în libertate", arăta Mariana Ştefan.

Ea preciza că dacă s-ar respinge această cerere, s-ar putea considera că judecătorii îi încalcă lui Becali dreptul prevăzut de articolele 37 şi 38 din Constituţia României, referitoare la dreptul de a fi ales, în acest caz la dreptul de a fi ales în Parlamentul European.

Avocata Mariana Ştefan spunea că, în opinia sa, s-ar mai încălca şi articolul 53 din Constituţia României, referitor la condiţiile în care poate fi limitat dreptul electoral.

PRM a depus, în 7 aprilie, la BEC listele pentru PE, pe primul loc aflându-se Corneliu Vadim Tudor, urmat de Gigi Becali.

Gigi Becali şi gărzile sale, Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu, au fost arestaţi preventiv, în 3 aprilie, de Judecătoria sectorului 1. Cei cinci au contestat decizia, iar Tribunalul Bucureşti respins recursul acestora, astfel că aceştia sunt cercetaţi în stare de arest preventiv.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici