EXCLUSIV  Dezvăluire despre elevul de la Colegiul Militar Craiova care a ucis o fată: cu câteva zile înainte de crimă, primise preaviz de exmatriculare

Apar informaţii noi despre crima de la Grădina Botanică din Craiova: elevul făcea probleme la şcoală, situaţie care contrazice concluzia vehiculată imediat după producerea tragicului eveniment.

3141 afișări
Imaginea articolului Dezvăluire despre elevul de la Colegiul Militar Craiova care a ucis o fată: cu câteva zile înainte de crimă, primise preaviz de exmatriculare

FOTO: Facebook Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu" Craiova

Au trecut circa două luni şi jumătate de la tragedia din Grădina Botanică a Craiovei. Pe 27 iunie 2023, Alex, elev în vârstă de 17 ani la Liceul Militar din Craiova, înjunghia mortal o minoră de 14 ani şi rănea grav un tânăr de 19 ani. În timp ce ancheta penală îşi desfăşoară cursul, Mediafax, care v-a informat şi despre familia băiatului, a aflat că elevul făcea probleme la şcoală, fiind o problemă pentru profesori. Conducerea Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova i-a luat apărarea, într-o primă fază, comunicând public că acesta era un elev cu rezultate bune la învăţătură, fără probleme disciplinare. La întrebările suplimentare ale redacţiei, expediate şi primite pe e-mail, evidenţiate de ancheta internă care a fost declanşată, instituţia de învăţământ a dat răspunsuri care diferă de versiunea iniţială.

Răspunsurile Colegiului Militar Craiova, comunicate Mediafax de Ioana – Cristina Lădaru, referent de informare şi relaţii publice:

Vă transmitem informaţiile pe care le-aţi solicitat, în baza Legii 544 privind informaţiile de interes public, legate de elevul care a comis evenimentul grav de marţi, 27 iunie, pe raza municipiului Craiova.


Mediafax: Au existat profesori care au propus sancţionarea elevului?
Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova: Cadre didactice ale colegiului au propus sancţionarea elevului în anul scolar 2022 – 2023, după cum urmează: În data de 15.05.2023, în cadrul Consiliului clasei, pentru părăsirea fără aprobare a locului de pregătire, întârzierea sau absentarea nemotivată de la activităţi prevăzute în programul orar al colegiului, lisa de sinceritate, absenţa nejustificată de la curs sau studiu, În data de 12.06.2023, în cadrul Consiliului clasei, pentru părăsirea fără aprobare a locului de pregătire, întârzierea sau absentarea nemotivată de la activităţi prevăzute în programul orar al colegiului.

Care au fost sancţiunile primite de el în cei 3 ani de studii?
În primii doi ani de studiu nu au fost aplicate sancţiuni elevului. Elevul a avut aplicate sancţiuni în anul şcolar 2022 – 2023, pentru abaterile precizate anterior – mustrare şi preaviz de exmatriculare.

La propunerea Consiliului clasei s-a aprobat în data de 12.06.2023, în Consiliul profesoral al colegiului, sancţionarea elevului cu „preaviz de exmatriculare”. Ulterior, după producerea evenimentului nefericit, elevul a fost declarat ,,necorespunzător pentru profilul militar”.

La ce rezultate a ajuns comisia internă a instituţiei, pe care o anunţaţi ca înfiinţându-se la puţin timp după petrecerea evenimentului?
Comisia internă a instituţiei constituită imediat după producerea evenimentului,  a stabilit ca fapta elevului  este deosebit de gravă şi a propus declararea elevului, conform prevederilor Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, „necorespunzător pentru profilul militar”. Propunerea Comisiei interne a fost aprobată, în data de  03.07.2023, în Consiliul de Conducere al colegiului.

Ce declara Colegiul imediat după crimă

„Elevul, în vârstă de 17 ani, a fost admis în Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” în anul 2020 şi se afla în vacanţa de vară. Pe parcursul celor trei ani de studii în instituţia noastră, elevul a avut rezultate bune la învăţătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave. A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învăţământul militar liceal”, declara, pe 28 iunie, tot Ioana Lădaru, purtător de cuvânt la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici