DGASPC: Tatăl fetiţei care a căzut în puţ este violent, iar mama foloseşte copiii ca scut

Părinţii fetiţei care a murit după ce a căzut într-un puţ au un comportament necorespunzător, tatăl fiind violent şi mama folosindu-şi copiii ca scut, iar Primăria Vâlcelele ar fi putut preveni incidentul, a stabilit Direcţia de Protecţia Copilului Călăraşi, care a decis preluarea celuilalt copil.

187 afișări
Imaginea articolului DGASPC: Tatăl fetiţei care a căzut în puţ este violent, iar mama foloseşte copiii ca scut

DGASPC: Tatăl fetiţei care a căzut în puţ este violent, iar mama foloseşte copiii ca scut (Imagine: Mediafax Foto)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi, care a început, vineri, o anchetă la familia fetiţei din comuna Vâlcelele şi la primăria localităţii, a stabilit că Serviciul de Asistenţă Socială al primăriei nu a acţionat eficient în acest caz.

De asemenea, reprezentanţii DGASPC au decis preluarea celuilalt copil aflat în îngrijirea părinţilor, considerând că acesta este în pericol în special din cauza comportamentului tatălui. Familia Văcăruş mai are un copil, însă acesta se află în plasament la bunica maternă.

"Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei nu a acţionat eficient. Noi considerăm că putea să prevină acest caz în timp, dar nu a luat măsurile care puteau duce la sesizarea noastră şi la salvarea copilului. Am făcut o cercetare prealabilă şi considerăm că din punctul de vedere al siguranţei celuilalt copil aflat în îngrijirea familiei Văcăruş acesta trebuie luat deoarece tatăl este foarte agresiv, iar la scandalurile conjugale mama foloseşte drept scut copiii împotrivă tatălui", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX George Androne, consilier juridic la DGASPC Călăraşi.

Potrivit acestuia, copiii familiei Văcăruş au fost lăsaţi nesupravegheaţi în casă în câteva rânduri, cu lumânările aprinse, deoarece nu au curent electric şi încuiaţi în locuinţă.

"Considerăm că în aceste condiţii acest copil va fi preluat de noi", a declarat George Androne.

Preluarea copilului va avea loc la finalizarea anchetei reprezentanţilor Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, în baza unei hotărâri a instanţei judecătoreşti, iar sancţiunile pot ajunge până la decăderea din drepturile părinteşti a soţilor Văcăruş.

Fetiţa în vârstă de doi ani şi opt luni a familiei Văcăruş a căzut, joi dimineaţă, într-un puţ adânc de zece metri, aflat în curtea familiei sale, din localitatea Vâlcelele, judeţul Călăraşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici