DGASPC va face o anchetă în cazul siamezelor pentru a preveni un eventual abandon

Direcţia Generală de Asistentă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş a declanşat o anchetă în cazul siamezelor născute la maternitatea din Piteşti, pentru a preveni un eventual abandon.

229 afișări
Imaginea articolului DGASPC va face o anchetă în cazul siamezelor pentru a preveni un eventual abandon

DGASPC va face o anchetă în cazul siamezelor pentru a preveni un eventual abandon (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor surse medicale, fetiţele se numesc Adelina Ştefania şi Raluca Andreea, iar numele şi prenumele acestora au fost trecute în registrul unităţii medicale, ele fiind recunoscute şi de tatăl lor.

Cu toate acestea, Direcţia Generală de Asistentă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş a declanşat o anchetă în cazul fetiţelor, pentru a preveni un eventual abandon, primele date arătând că mama doreşte să îşi crească fetiţele şi să le ia acasă.

"Nu am reuşit să vorbim cu mama, ci doar cu medicul cu care a născut aceasta. Acesta nu ne-a dat elemente care să indice o situaţie de risc social. Dimpotrivă, ne-a spus că mama vrea să-şi ia copiii acasă şi să îi îngrijească cum se cuvine. Mama a ieşit din spital şi am înţeles că a plecat spre Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, unde se află fetiţele. Cazul este în atenţia noastră şi monitorizăm familia", a declarat, joi, directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei.

Mama celor două fetiţe siameze a fost externată, joi, din Maternitatea Piteşti, medicii afirmând că starea tinerei este bună şi că primul drum pe care aceasta îl va face va fi, probabil, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, pentru a-şi vedea fetele.

Asistentul-şef al Maternităţii din Piteşti, Amalia Neacşu, a declarat că tânăra de 21 de ani, din Mioveni, a plecat din maternitate după ce a intrat în posesia actelor fetiţelor. Ea a evitat să se întâlnească cu jurnaliştii.

"Femeia a cerut doar discreţie asupra cazului, iar faptul că nu a putut să-şi însoţească fetiţele la Bucureşti a doua zi după naştere a fost cauzat de starea ei. Era lăuză de o zi, deci nu avea cum să fi externată atunci, era totuşi după o naştere. Faptul că tânăra nu ar dori să-şi crească cei doi copii este o minciună. Ea nu a afirmat niciodată că nu ar vrea copiii, că nu vrea să îi ia acasă sau că nu vrea să-i vadă. Acum tânăra se simte bine, are certificatele de naştere ale fetiţelor asupra ei şi probabil că primul drum pe care îl va face va fi la Bucureşti pentru a-şi vedea fetiţele. Repet, niciodată ea nu a afirmat că nu vrea fetiţele, tot ce a vrut ea a fost discreţie. Era afectată ca orice mamă care trece prin aşa ceva. În fiecare zi am discutat cu ea şi dorinţa care a reieşit din toate discuţiile cu ea a fost că vrea să fie lângă fetiţe", a afirmat, joi, asistentul-şef al Maternităţii din Piteşti, Amalia Neacşu.

Cele două fetiţe siameze, care cântăresc împreună două kilograme şi 800 de grame, s-au născut, luni, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, fiind transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici