Diaconescu: Am fost în Germania, Franţa, Spania, Austria şi Monaco. Poate repornim combinatul Oltchim luni dacă Guvernul o să accepte condiţiile noastre

Dan Diaconescu a declarat, la întoarcerea în ţară, că s-a aflat în ultimele zile în Germania, Franţa, Spania, Austria şi Monaco, fără să dea detalii despre scopul deplasării sau data semnării contractului pentru preluarea Oltchim, şi că va pleca din nou în străinătate miercuri, revenind vineri.

2563 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Am fost în Germania, Franţa, Spania, Austria şi Monaco. Poate repornim combinatul Oltchim luni dacă Guvernul o să accepte condiţiile noastre

Diaconescu: Am fost în Germania, Franţa, Spania, Austria şi Monaco. Poate repornim combinatul luni dacă Guvernul o să accepte condiţiile noastre (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Diaconescu s-a întors miercuri la 13.00, cu o cursă Viena-Bucureşti, şi a declarat presei că s-a aflat în Germania, Franţa, Spania, Monaco şi Austria.

El a adăugat că în timpul deplasării în străinătate a fost "urmat" de reprezentanţi SIE, care i-au "asigurat protecţia".

Diaconescu a mai spus că de la ora 14.00 are o întâlnire foarte importantă, fără să ofere detalii.

"Dacă guvernanţii vor doar să închidă combinatul sau să-l falimenteze, eu vreau, împreună cu prietenii mei, să-l redeschidem. Căutăm pieţe noi de desfacere, căutăm să achiziţionăm materii prime, la preţuri cât mai mici, şi să vindem la preţuri cât mai mari pentru a reporni, poate de luni, dacă guvernul o să accepte condiţiile noastre. În orice caz, cât de repede o să reluăm activitatea. Nu pot ei închide combinate, câte putem redeschide noi", a spus Diaconescu.

Întrebat insistent de câtre jurnalişti dacă deţine banii pentru preluarea Oltchim, Diaconescu a răspuns afirmativ, precizând că va semna contractul "când guvernul va accepta condiţiile", iar fondurile vor fi plătite "cât de repede va dori guvernul să ia banii".

"Pentru noi e o problemă să strângem fonduri suficiente pentru Tarom şi CFR şi apoi să vorbim foarte serios despre Hidroelectrica şi Nuclearelectrica", a spus Diaconescu.

El a afirmat că Oltchim va fi condus de o echipă de manageri străini.

Diaconescu a apreciat drept echilibrate declaraţiile din ultima perioadă ale ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, şi ale şefului OPSPI, Remus Vulpescu, privind privatizarea Oltchim.

"Singurele declaraţii care au şocat întreaga presă străină, cu care am discutat zilele acestea, sunt declaraţiile prim-ministrului Ponta, care ameninţă un investitor care a câştigat o licitaţie", a susţinut Diaconescu.

Diaconescu a mai spus că de la ora 14.00 are o întâlnire foarte importantă, fără să ofere detalii.

Daniel Fenechiu, unul dintre avocaţii care îl reprezintă pe patronul OTV, a declarat anterior că acesta are miercuri, în jurul orei 14.00, o întâlnire la Ambasada SUA la Bucureşti.

Ambasada SUA la Bucureşti a confirmat, pentru MEDIAFAX, că Dan Diaconescu va avea miercuri o întrevedere la sediul misiunii diplomatice, însă nu cu ambasadorul Mark H.Gitenstein, ci cu un alt oficial al Ambasadei.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici