Diaconescu: Aştept explicaţii de la omologul moldovean privind românii întorşi de la graniţă

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Arad, că este "preocupat şi îngrijorat" de situaţia românilor "întorşi sistematic" de la frontiera cu Republica Moldova, anunţând că aşteaptă explicaţii de la omologul moldovean.

15 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Aştept explicaţii de la omologul moldovean privind românii întorşi de la graniţă

Diaconescu: Aştept explicaţii de la omologul moldovean privind românii întorşi de la graniţă (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul a declarat că, în acest moment, se transmit note verbale Ministerului de Externe din Republica Moldova, aşteptându-se reacţii din partea autorităţilor de la Chişinău.

"Am cerut lămuriri de la Ministerul de Externe din Republica Moldova referitor la motivele pentru care, în mod sistematic, sunt opriţi cetăţeni români la graniţa cu Moldova. Ne-am exprimat preocuparea şi îngrijorarea cu privire la cum sunt trataţi aceşti cetăţeni. Nu vom intra în dispută publică, este şi un context electoral pe care nu vreau să-l comentez", a spus Diaconescu.

Ministrul a adăugat că un cetăţean european ar trebui să poată circula liber în Europa.

"În condiţiile în care zeci de cetăţeni români au fost daţi jos din tren fără explicaţii, dorim să ştim care este explicaţia şi ce se aşteaptă de la autorităţile române. Noi ştim clar ce aşteptăm, un spirit cooperant", a completat ministrul.

Diaconescu a precizat că "note verbale" sunt transmise, vineri, prin acestea fiind exprimate "preocuparea şi îngrijorarea" autorităţilor române.

Cristian Diaconescu a fost prezent în judeţul Arad pentru a susţine candidatul PSD la Primărie Pecica, oraş în care au loc, duminică, alegeri pentru funcţia de primar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici