Diaconescu primeşte NUP în dosarul lui Cioacă

Dan Diaconescu a primit NUP pentru instigare la acces fără drept la sisteme informatice, în dosarul în care poliţistul Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru violarea corespondenţei prin e-mail a avocatei Elodia Ghinescu, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

59 afișări
Imaginea articolului Diaconescu primeşte NUP în dosarul lui Cioacă

Diaconescu primeşte NUP în dosarul lui Cioacă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov arată, în rechizitoriul trimis instanţei braşovene, că s-a decis neînceperea urmăririi penale (NUP) în cazul realizatorului TV Dan Diaconescu, pentru "instigare la acces fără drept la sisteme informatice".

Neînceperea urmăririi penale au mai primit şi martorii Gheorghe Petrică şi Georgeta-Gabi Stroilescu, acuzaţi de aceeaşi infracţiune, pe motivul că "din cercetările efectuate s-a stabilit că nu sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracţiuni sub aspectul laturii obiective".

Procurorii mai arată, în documentul citat, că "acţiunile acestora nu sunt specifice obiectului material al infracţiunii, lipsind de asemenea şi latura subiectivă a faptei, deoarece aceştia nu au acţionat cu intenţia de a comite o infracţiune, ci doar în scopul realizării unui demers jurnalistic şi precizând expres lui Adrian Niţu Marin, că nu doresc realizarea unei acţiuni ilegale".

Totodată, procurorii precizează că, în 23 septembrie 2007, în timpul emisiunii realizată de Dan Diaconescu la postul OTV, hacker-ul Adrian Niţu a luat legătura telefonic cu realizatorul şi a susţinut că are cunoştinţele necesare de operare pe calculator şi că poate afla mai multe informaţii despre Elodia Ghinescu.

Anchetatorii precizează că, în urma acestei intervenţii în emisiune, în noaptea de 23 septembrie 2007, Cristian Cioacă l-a sunat pe martorul Petrică Gheorghe, căruia i-a solicitat numărul de telefon mobil al hacker-ului.

În discuţia cu Petrică Gheorghe, Cioacă i-a spus lui Petrică Gheorghe că doreşte să discute cu Niţu pentru a-i da parola de acces în căsuţa de e-mail a avocatei Elodia Ghinescu, convenind ca numărul de telefon al lui Niţă să îi fie trimis lui Cioacă printr-un SMS, potrivit procurorilor.

În rechizitoriu, anchetatorii mai prezintă şi o parte din probele directe ale dosarului, care dovedesc faptul că poliţistul Cristian Cioacă şi hacker-ul Adrian Niţu au accesat fără a avea dreptul căsuţele poştale digitale ale Elodiei Ghinescu.

Procurorii DIICOT Braşov au decis, luni, trimiterea în judecată a poliţistului Cristian Cioacă şi a hackerului Adrian Niţu, în dosarul violării corespondenţei prin e-mail a avocatei Elodia Ghinescu, dosarul urmând să fie judecat la Curtea de Apel Braşov.

Citeşte şi:

Dan Diaconescu, audiat în dosarul "Elodia"

EXCLUSIV: Accesarea e-mailului Elodiei Ghinescu s-a făcut într-o situaţie gravă - CA Braşov

Cioacă, trimis în judecată în dosarul violării corespondenţei Elodiei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici