Dialogul lui Cioloş cu cetăţenii la Biblioteca Naţională întrerupt din cauza declanşării ventilaţiei

Dialogul comisarului european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, cu cetăţenii a fost întrerupt după doar 45 de minute din cauza declanşării ventilaţiei care nu a putut fi oprită întrucât Biblioteca Naţională a României nu dispune de servicii de mentenanţă.

413 afișări
Imaginea articolului Dialogul lui Cioloş cu cetăţenii la Biblioteca Naţională întrerupt din cauza declanşării ventilaţiei

Dialogul lui Cioloş cu cetăţenii la Biblioteca Naţională întrerupt din cauza declanşării ventilaţiei

Discuţia comisarului Dacian Cioloş cu aproximativ 250 de cetăţeni din toată România a început în jurul orei 11.15 şi ar fi trebuit să dureze până la ora 14.00. După circa 45 de minute, s-a declanşat un senzor la etajul 5, după care a pornit sistemul de ventilaţie. Acesta nu a putut fi oprit, astfel că dialogul a fost întrerupt din cauza zgomotului făcut de ventilaţie. După o oră, moderatorul dialogului a anunţat că evenimentul nu mai poate fi reluat, întrucât sistemul de ventilaţie nu poate fi oprit.

Surse din cadrul Bibliotecii Naţionale au precizat pentru MEDIAFAX că problema nu a putut fi rezolvată la timp pentru a continua discuţia, întrucât instituţia nu dispune de servicii de mentenanţă.

"În momentul în care porneşte un senzor, porneşte şi ventilaţia ca să fie scos fumul. Pompierii au urcat, au oprit senzorul, dar ventilaţia continuă să meargă, pentru că ea a fost setată să meargă mai multe ore de la declanşare. Ea poate fi oprită doar de către cel care a realizat softul", a explicat sursa citată.

Cum Ministerul Culturii nu a alocat buget pentru serviciile de mentenanţă, reprezentanţii Bibliotecii au rugat specialiştii unei firme să vină să oprească softul. "Aşteptăm să vină să oprească softul şi să-l reseteze pentru a se putea opri zgomotul", a mai precizat sursa citată. "Biblioteca Naţională nu are contract cu acea firmă, deoarece nu noi administrăm clădirea. I-am rugat să vină pentru că este o situaţie de urgenţă. Se pare că nici ministerul nu are contract de mentenanţă, pentru că una dintre discuţii era că, atunci când se va face un contract de mentenanţă cu o anumită firmă, aceasta să preia şi spaţiile pentru evenimente", a spus sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici