„Diferenţa dintre noi şi Europa”. Ce a observat un român într-o benzinărie din Cehia

  • O postare făcută de un român pe Facebook prezintă, în opinia autorului, „diferenţa dintre noi şi Europa”
  • Acesta spune că a observat un autocar cu români într-o benzinărie din Cehia, unde niciun pasager nu purta mască
  • Personalul benzinăriei ar fi acţionat imediat, blocând uşile autocarului şi chemând poliţia
81000 afișări
Imaginea articolului „Diferenţa dintre noi şi Europa”. Ce a observat un român într-o benzinărie din Cehia

Imagine utilizată în scop ilustrativ. Nu are legătură cu informaţiile prezentate / Mediafax FOTO

Postarea realizată pe Facebook invocă modul în care reacţionează autorităţile locale străine în momentul în care sesizează o abatere de la măsurile de protecţie anti coronavirus. „Personalul benzinăriei blochează uşile şi cheamă poliţia care a ajuns în 10 min. Rezultat: fiecăruia din cei care erau înăuntru li s-a dat câte o mască şi o amendă!”, spune acesta.

Pornind de la cazul particular, bărbatul conchide astfel: „Diferenţa dintre noi şi Europa!”

În secţiunea de comentarii, mai mulţi conaţionali îi dau dreptate şi vin cu exemple similare din ţările unde au călătorit sau unde au cunoscuţi.

„Da. Aşa merg lucrurile! Locuiesc în Cehia, unde fără să fi fost luate măsuri atât de dure ca în România, totul a decurs normal, pentru că cehii sunt disciplinaţi şi respectă regulile, inclusiv cei care îi conduc. Când au spus că trebuie să poarte masca, toată lumea a purtat masca, inclusiv politicienii. În orice comunicare sau apariţie, au avut mască, inclusiv crainicii de la televizor, tocmai pentru a fi modele! Acum totul funcţioneaza normal în Cehia, au pornit toată economia cu anumite măsuri minime de distanţare şi igienă. Purtarul măştii a rămas doar în spaţiile închise şi în mijloacele de trasnport ... şi se respectă 99,99 % , deşi semnele relaxării, mai ales la nivel psihologic, sunt clare.. oamenii ăştia poartă masca acolo unde se cere... fără excepţie! .. iar cehii nu sunt nici pe departe un popor turmă... e virba doar de respect şi disciplină...

Problema în România este lipsa educaţiei şi a disciplinei! Când acestea lipsesc, cineva trebuie să fie arbitru pentru cetăţeni şi să fie un pic mai dur.....şi în acest caz suferă toţi, inclusiv cei care au avut grijă şi au respectat cerinţele minime şi de bun simţ”, spune o femeie ca reacţie la postarea iniţială.

Redăm mai jos conţinutul integral al postării:

„Benzinărie pe o autostradă din Cehia. Opreşte un autocar românesc cu numere de TM, din care coboară vreo 20 de persoane, toţi fără mască, şi intră în benzinărie mergând la toalete. Vânzătoarele încep să ţipe că trebuie să intre cu măşti, românii râd şi înjură continuând să intre. Personalul benzinăriei blochează uşile şi cheamă poliţia care a ajuns în 10 min. Rezultat: fiecăruia din cei care erau înăuntru li s-a dat câte o mască şi o amendă! Nu a scăpat unul! Benzinăria a fost redeschisă după dezinfecţie. DIFERENŢA DINTRE NOI ŞI EUROPA!” 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici