Difuzarea muzicii la terasele din staţiuni ar putea fi interzisă după 1 noaptea

Ministerul Turismului propune ca programele artistice, audiţiile muzicale, video sau TV organizate în aer liber sau terase să fie oprite între orele 1 şi 8 dimineaţa, iar hotelierii să fie obligaţi să ţină deschise unităţile pe toată durata sezonului estival, respectiv între 1 mai şi 30 septembrie.

102 afișări
Imaginea articolului Difuzarea muzicii la terasele din staţiuni ar putea fi interzisă după 1 noaptea

Difuzarea muzicii la terasele din staţiuni ar putea fi interzisă după 1 noaptea (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

În acest sens, instituţia a elaborat un proiect de hotărâre de guvern, care va fi dezbătută miercuri de Executiv.

Hotărârea se referă la clasificarea structurilor de primire turistice.

Pe lângă interzicerea programelor artistice şi a audiţiilor în aer liber, terase sau corturi, proiectul de act normativ prevede ca proprietarii sau administratorii de structuri de primire turistice să solicite Ministerului Turismului clasificarea acestora cu minim 60 de zile înainte de darea în folosinţă a imobilelor.

În situaţia în care s-au modificat condiţiile care au stat la baza acordării clasificării, operatorul economic este obligat să solicite o nouă clasificare a structurii de primire turistice în cauză în termen de 30 de zile de la apariţia modificărilor.

În plus, "în scopul protecţiei turiştilor şi al alinierii la standardele europene privind calitatea serviciilor", proprietarii sau administratorii structurilor de primire turistice au obligaţia să respecte mai multe "reguli de bază", printre care asigurarea unei temperaturi minime de 18°C în timpul sezonului rece în spaţiile de cazare şi de servire a mesei, conform sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici