DIICOT a finalizat rechizitoriul în cazul Caracal. Cum au testat procurorii noile declaraţii făcute de Gheorghe Dincă

Procurorii DIICOT au trimis, luni, dosarul „Caracal” la Parchetul General, şeful PG, Bogdan Licu urmând să examineze, alături de un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare şi control (SIC), probatoriul strâns în acest caz.

2479 afișări
Imaginea articolului DIICOT a finalizat rechizitoriul în cazul Caracal. Cum au testat procurorii noile declaraţii făcute de Gheorghe Dincă

Procurorii DIICOT au trimis Dosarul „Caracal” la Parchetul General

„În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) dosarul „Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalităţii şi temeiniciei şi confirmării de către procurorul ierarhic superior”, anunţă Ministerul Public.

Procurorul general al PICCJ, Bogdan Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare şi control (SIC) şi Secţiei de urmărire penală şi criminalistică (SUPC) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză şi va întocmi un referat cu propuneri.

„Referatul va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general”, conchide sursa citată.

Dincă a retractat că ar fi ucis-o pe Luiza, apoi a aruncat două nume de persoane complici pe masa anchetatorilor, M.P. si S.B. (un bărbat şi o femeie), pe care Dincă le-a descris fizic.

S-a dovedit a fi ficţiune, pentru că procurorii au căutat imediat în baza de date la care au acces, au găsit doar o singură femeie în România cu acest nume, care nu corespundea în niciun fel cu spusele inculpatului, bărbaţi erau câţiva, dar nici ei nu corespundeau.

S-a făcut imediat, în cazul lor, recunoaştere de pe planşe foto şi Dincă nu a recunoscut pe nimeni, acest aspect fiind susţinut în spaţiul public şi de avocaţii Tonel Pop şi Carmen Obârşan, care au participat la audierea din 9 ianuarie 2020.

Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, două omoruri calificate şi profanare de cadavre.

Prin acelaşi rechizitoriu, DIICOT va sesiza instanţa şi cu privire la Ştefan Risipiţeanu, acuzat de violarea Luizei Melencu. Acesta şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor DIICOT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici