DIICOT: Informaţiile date de Nastasiu pot afecta procedurile în curs

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) se delimitează de acţiunea fostului procuror Ciprian Nastasiu, apreciind că orice acţiune de genul celei întreprinse de fostul anchetator "nu este conformă legii şi deontologiei profesional".

16 afișări
Imaginea articolului DIICOT: Informaţiile date de Nastasiu pot afecta procedurile în curs

Victor Gaetan şi Ciprian Nastatiu la lansarea cărţii (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Facem precizarea că informaţiile făcute publice, cu referire la cauze de criminalitate organizată de competenţa procurorilor DIICOT, precum şi prezentarea tendenţioasă a unor aspecte legate de situaţia de fapt sau de prevederile legale aplicabile pot să afecteze bunul mers al procedurilor judiciare şi sunt de natură să creeze o presiune asupra procurorilor care instrumentează acest gen de cauze", se arată într-un comunicat al Direcţiei.

Potrivit sursei citate, divulgarea de către un fost procuror DIICOT a unor date din dosare penale de criminalitate organizată, "pe care pretinde că le-a instrumentat, este cu atât mai gravă şi vădeşte o ignorare nepermisă a prevederilor legale".

"Subliniem faptul că un astfel de comportament nu este caracteristic procurorilor DIICOT, care desfăşoară activitatea de investigare a cauzelor de criminalitate organizată potrivit competenţelor conferite de lege, delimitându-se de orice imixtiune şi fără să uzeze de anchetele penale ca de instrumente politice sau de altă natură", se arată în comunicatul Direcţiei, publicat pe site-ul instituţiei.

Într-o conferinţă de presă privind lansarea unei cărţi, care cuprinde mărturii ale fostulului procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, acesta a dezvăluit, luni, că au existat mandate de monitorizare pentru Dan Voiculescu, Bogdan Chirieac, Theodor Stolojan, Verestoy Attila, Elena Udrea şi Dorin Cocoş, aceştia fiind suspecţi de săvârşirea anumitor infracţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici