Din 1970 până în prezent – azi, la 52 de ani de istorie în industria florilor a familiei sale, Nicu Bocancea inaugurează Orangeria Iris - sera de evenimente unice de langa Bucuresti

Nicu Bocancea, master florist internaţional şi al patrulea cel mai bun florist al Europei, sărbătoreşte, pe 26 octombrie, aniversarea a 52 de ani de istorie a familiei sale în industria florilor prin inaugurarea Orangeriei Iris, sera de evenimente unice de langa Bucuresti, un spaţiu unic pentru petreceri private, gândit, creat şi construit de la 0, la marginea Pădurii Snagov, cu respect şi din dragoste pentru natură.

704 afișări
Imaginea articolului Din 1970 până în prezent – azi, la 52 de ani de istorie în industria florilor a familiei sale, Nicu Bocancea inaugurează Orangeria Iris - sera de evenimente unice de langa Bucuresti

Din 1970 pana in prezent – azi, la 52 de ani de istorie în industria florilor a familiei sale, Nicu Bocancea inaugurează Orangeria Iris - sera de evenimente unice de langa Bucuresti

Cu o clădire construită precum o seră uriaşă, plină de plante, inundată de lumină naturală şi de verdele naturii din jur, care poate găzdui până la 400 de persoane, ale cărei spaţii administrative au pereţii exteriori acoperiţi de şiţă lucrată şi arsă manual în Ardeal, bucată cu bucată, cu o seră intimă cu plante aromatice care poate deservi evenimentelor de 30 de persoane, cu o clădire cu spaţii de cazare, văzută de sus în formă de elice, pentru a oferi intimitate si o privelişte diferită fiecărei familii cazate acolo, Orangeria Iris este gândită să se încarce şi să se armonizeze cu natura din jur. 
 
O mică deltă creată în grădină care se naturalizează încet-încet datorită păsărilor, insectelor, a stufului şi a plantelor existente, 300 de copaci diferiţi plantaţi, o jardinieră de legume, spaţii verzi largi, împrejmuite de garduri scurte din rugi de mure şi zmeură din care se deschide o poartă spre pădure creată din crenguţe împletite, toate se contopesc cu liniştea şi verdele din jur pentru a crea un univers ca o dumbravă minunată.  
 
„Pentru noi, astăzi s-a împlinit un vis, pornim un drum nou care ne aduce emoţii, recunoştinţă şi provocări. După 52 de ani în industria de flori, sute de evenimente organizate, ani de studiu şi perfecţionări, nenumărate decoruri şi aranjamente create, astăzi anunţăm Orangeria, un proiect la care ne gândim de foarte mulţi ani, pe care ni l-am desenat în gând puţin câte puţin cu fiecare zi şi care acum este aproape să-şi primească oaspeţii, persoanele care caută un decor ideal pentru un eveniment din viaţa lor. Orangeria noastră este un tribut adus naturii, luminii şi spectacolului care poate fi făcut de mâna omului, cu creativitate şi respect pentru frumos.”, declară Nicu Bocancea la ceas aniversar. 
 
Trendurile mondiale in decoruri şi locaţii de evenimente, la care Nicu Bocancea este conectat din prima linie, conduc oamenii spre spaţii aproape de natură, indiferent de anotimp, la decoruri cu inspiraţii fresh, romantice, solare. „Sera este pentru flori un loc care le garatează viaţa, confortul, creşterea, menţinerea frumuseţii. Aşa cum un portocal creşte într-o orangerie, indiferent de anotimp, inundat de razele soarelui şi de valenţele luminii fiecărui sezon, aşa şi oamenii îşi garantează energia pozitivă atunci când sărbătoresc un eveniment important pentru familia lor într-un spaţiu care protejează, conservă, hrăneşte. Orangeria respectă trendurile mondiale în concepte de locaţii de evenimente, dar şi cele ale eleganţei, bunului gust şi dragostei pentru natură. Orangeria este un spaţiu aspiraţional de evenimente pentru oricine din lume, pentru că primeşte energia naturii şi a iubirii pentru ea, pentru că are plante, spaţii largi, lumină, confort, unicitate. Şi pentru că arată spectaculos cu orice fel de mese, scene, aranjamente florale sau cu inserţii de citrice şi plante exotice, aşa cum spun trendurile, dar şi cu decoruri simple, simbolice în care focusul ajunge să fie pe şemineul cu aspect fluid sau pe natura care te copleşteşte din tavan până-n tălpi.”, declară Nicu Bocancea despre ideea inedită de la crea o locaţie de evenimente ca o seră. 
 
Din 1970, de când şi-au început povestea în industria florilor din România, şi până în prezent, părinţii lui Nicu Bocancea au traversat toate etapele politice şi sociale ale ţării, de la serele din comunism şi limitările perioadei în care garoafele şi narcisele erau cele mai dăruite flori, până la deschiderea orizonturilor profesionale de după Revoluţie când au început să scrie drumul nebătătorit până atunci în România al floristicii. Imediat ce s-au deschis graniţele, a apărut şi accesul la reviste de specialitate, la informaţii, cursuri internaţionale şi flori de pretutindeni, iar dorinţa de a pune România pe harta mondială a floristicii a făcut ca imposibilul de odinioară să devină realitate. An după an, dorinţa românilor de a insera în vieţile lor florile a crescut, iar răspunsul a fost dezvoltarea: 10 florării în Bucureşti, un atelier-concept într-o clădire de patrimoniu, un magazin online, divizie de organziare de evenimente şi astăzi, la 52 de ani distanţă, Orangeria Iris. Fiii familiei, Nicu Bocancea şi Cosmin Avramiţă, au adus prospeţime şi creativitate în viziune, proiecte impresionante, colaborări cu cei mai importanţi oameni din România, evenimente în străinătate, premii, recunoaştere internaţională, performanţe şi crearea de nişe noi în povestea de business a familiei menită să fie lăsată moştenire generaţiilor următoare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici