Din 2024, vânzarea de câini, pisici şi iepuri va fi interzisă în "pet shop-urile" din New York

Legea, menită să combată crescătorii abuzivi, va intra în vigoare în 2024 în statul New York. Va fi interzisă vânzarea de câini, pisici şi iepuri în magazine ce vor deveni adăposturi pentru adopţie.

792 afișări
Imaginea articolului Din 2024, vânzarea de câini, pisici şi iepuri va fi interzisă în "pet shop-urile" din New York

Hepta

"Câinii, pisicile şi iepurii din New York merită cămine iubitoare şi un tratament uman", afirmă guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, într-o declaraţie.

"Sunt mândră să semnez această legislaţie, care va face paşi semnificativi pentru a reduce tratamentul dur şi pentru a proteja bunăstarea animalelor de companie din întregul stat".

Crescătoriile de câini sunt adesea nereglementate. În aceste locuri, bunăstarea câinilor este delăsătoare în favoarea maximizării profiturilor, transmite Humane Society of the United States. 

"În cele mai multe state, o crescătorie poate ţine în mod legal zeci, chiar sute de câini în cuşti pe toată durata vieţii lor, atâta timp cât câinii primesc alimentele de bază, apă şi adăpost", scrie Humane Society pe site-ul său.

Organizaţia estimează că 10.000 de crescătorii de căţei funcţionează în prezent în SUA, iar mai puţin de 3.000 sunt reglementate de Departamentul american al Agriculturii (USDA).  

Activiştii pentru drepturile animalelor au lăudat noua lege, spunând că aceasta va contribui la diminuarea cruzimii faţă de animale şi va încuraja oamenii să adopte unele dintre cele 6,3 milioane de animale din adăposturi care au nevoie de un cămin anual. ASPCA estimează că aproximativ 920.000 de câini şi pisici din adăposturi sunt eutanasiaţi în fiecare an.

Noua lege, care va intra în vigoare în 2024, va permite în schimb magazinelor de animale să îşi închirieze spaţiu pentru adăposturi pentru adopţie. Conform legii, clienţii pot cumpăra în continuare animale direct de la crescători, ceea ce, potrivit susţinătorilor, îi va face mai conştienţi de provenienţa animalelor lor de companie, scrie Maysoon Khan pentru Associated Press (AP).

În prezent, în New York funcţionează aproximativ 80 de magazine de animale de companie. Unii manageri de magazine sunt nemulţumiţi de lege, susţinând că sunt afectate şi magazinele care respectă drepturile animalelor de companie. 

"90% din afacerea noastră constă în vânzarea de câini. Nu vom supravieţui acestei situaţii", a declarat pentru AP Emilio Ortiz, manager la magazinul de animale Citipups din New York City. "Îi închid pe actorii buni împreună cu cei răi".

New York este acum al şaselea stat american care adoptă o interdicţie privind vânzarea de animale de companie în magazine, după California, Illinois, Maine, Maryland şi Washington, transmite Smithsonian

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici