Din cauza frigului în apartamente, a fost reluată furnizarea energiei termice în trei oraşe din România

Regia de termoficare Cluj-Napoca a reluat în noaptea de marţi spre miercuri furnizarea agentului termic, din cauza temperaturilor care au coborât, în medie, la 4-5 grade, după ce sistemul centralizat a fost oprit în 23 aprilie. De câteva zile, şi orădenii şi timişorenii au din nou căldură în case.

1236 afișări
Imaginea articolului Din cauza frigului în apartamente, a fost reluată furnizarea energiei termice în trei oraşe din România

Din cauza frigului în apartamente, a fost reluată furnizarea energiei termice în trei oraşe din România

Directorul comercial al SC Termoficare Oradea, Dan Creţu, a declarat la rândul său că furnizarea încălzirii în sistemul centralizat a fost reluată în oraş luni, după ce temperaturile au scăzut la 4 grade Celsius.

„La sfârşitul săptămânii trecute am primit numeroase telefoane de la cetăţeni, astfel că nu am putut să îi lăsăm în frig şi am reluat furnizarea agentului termic. Luni, maxima a fost 7 grade în Oradea şi a plouat. Noi am oprit încălzirea în 12 aprilie, am reluat în 16 aprilie, am oprit din nou în 25 aprilie, iar în 6 mai am început să furnizăm iar agent termic. Cred că şi săptămâna viitoare vom da căldură”, a spus Creţu.

SC Termoficare Oradea furnizează energie termică pentru peste 800 de asociaţii de proprietari, adică peste 61.000 de apartamente în blocuri, 3.619 case, 226 de instituţii publice şi un număr de 1.937 de agenţi economici.

Şi cei aproximativ 60.000 de abonaţi ai societăţii de termoficare din Timişoara au din nou căldură în calorifere. Reprezentanţii societăţii Colterm au luat decizia de a relua livrarea energiei termice doar pe timp de noapte, la Timişoara, în urmă cu câteva zile, ca urmare a scăderii temperaturilor. Astfel, cei aproximativ 60.000 de abonaţi ai societăţii de termoficare au căldură în calorifere între orele 19.00 şi 09.00.

„Cei care nu doresc să consume energie termică pentru încălzire au posibilitatea de a închide vanele de branşament sau una dintre vanele de izolare ale contorului de energie termică”, susţin reprezentanţii Colterm.

Potrivit acestora, pentru sistarea totală a căldurii, temperaturile trebuie să fie peste 10 grade Celsius timp de trei zile consecutiv, atât ziua, cât şi noaptea.

La Timişoara, în noaptea de marţi spre miercuri, termometrele au arătat 3 grade Celsius.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici