Dincolo de Bosfor: O incursiune în marea moştenire a zonei anatoliene din Istanbul

Turcia este în topul preferinţelor pentru vacanţe, atât la nivel global cât şi national, numai anul trecut fiind vizitată de aproximativ 51,4 milioane de turişti. Istanbul atrage o bună parte din aceşti turişti, pentru că este una dintre cele mai vibrante metropole din lume, are o identitate unică în care culturile europene şi asiatice se îmbină armonios iar trecutul şi prezentul sunt împletite.

912 afișări
Imaginea articolului Dincolo de Bosfor: O incursiune în marea moştenire a zonei anatoliene din Istanbul

Dincolo de Bosfor: O incursiune în marea moştenire a zonei anatoliene din Istanbul

În ceea ce priveşte preferinţele românilor, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), în anul 2022 au călătorit în Turcia peste 324.000 de români (324.851), cifrele referindu-se la turiştii care au călătorit în Turcia numai prin intermediul agenţiior de turism.  La începutul anului, Domnul Nuri Ersoy, ministrul Culturii şi Turismului din Turcia afirma că obiectivul autorităţii este ca ţara să gâzduiască 90 de milioane de turişti şi să obţină venituri de totale de 100 de miliarde de dolari din turism până la finalul anului 2028.

Metropola are o gamă de atracţii turistice renumite la nivel mondial iar partea anatoliană a oraşului sau partea sa de pe continentul asiatic contribuie la această faimă prin experienţe mai liniştite, puţin cunoscute dar extraordinare. Această zonă are caracteristicile sale, inclusiv frumuseţe naturală, repere istorice, viaţă de noapte interesantă, bucătărie apetisantă şi multe alternative de cumpărături.

CE SĂ VIZITAŢI LA ISTANBUL, PARTEA ANATOLIANĂ?

Insula Prinţilor de la Istanbul

Locaţia oferă turiştilor săi un mediu ideal prin care să experimenteze liniştea pe care o are viaţa de pe insulă. Insula Prinţilor este cunoscută pentru natura înconjurătoare şi pentru conacele istorice care au găzduit de-a lungul istoriei mai mulţi scriitori faimoşi.

Cartierele istorice de pe malul Bosforului

Atunci când cobori de pe un feribot în Uskudar şi te îndrepţi direct către Anadolu Hisari, vei vedea cartierele cu clădirile sale vechi de sute de ani. Kuzguncuk este prima oprire iar locaţia te va uimi cu clădirile sale colorate şi vechi de secole. Locaţia are livezi vechi de ani de zile care sunt cultivate şi în ziua de astăzi, are biserici, moschei şi sinagogi dar şi cafenele.
Beylerbeyi, una dintre cele mai vechi opriri de la Istanbul îi captivează pe vizitatori cu faleza lui şi cu paltul istoric Beylerbeyi – considerate treb una dintre cele mai vechi clădiri de la malul Bosforului, amplasat chiar sub podul care leagă cele două părţi (cea asiatică şi cea europeană). Palatul impresionează prin arhitectura sa care combină atât stilurile estice cât şi pe cele occidentale şi atmosfera care se schimbă în 4 sezoane.

Cei mai mulţi oameni cunosc Cengelkoy, un alt cartier istoric din Uskudar, renumit pentru faleza lui şi pentru mica grădină de ceai cu vedere la pod şi la Bosfor. În grădina respective se poate consuma ceai turcesc dar totodată, în acest cartier se pot vizita concele vechi de secole şi cartierele pitoreşti cu restaurantele de peşte.

Kadıköy

Kadikoy este considerat cel mai popular cartier din partea anatoliană. Nu este surprinzător faptul că acest cartier a fost considerat în 2019 şi 2021 drept cel mai frumos cartier din lume. Cafenelele şi pub-urile, restaurantele, casele de vinuri şi tavernele, Kadikoy a devenit unul dintre centrele sociale ale Istanbulului în ultimii ani. În Kadikoy, totuşi, există întotdeauna mai multe de descoperit şi de experimentat. Kadikoy este un oraş care îşi întâmpină vizitatorii cu magazine de antichităţi, de discuri, librării second had, farmacii vechi de un secol şi chiar o opera. Opera se numeşte Sureyya şi este localizată pe strada Behariye. Cartierul poate fi tranzitat fie pe jos fie cu tramvaiul. Aici vă puteţi bucura de un pahar de ceai sau de cafea de la cafeneaua de la Moda Pier în timp ce admiraţi arhitectura frumoasă a oraşului. Tot aici puteţi lua un picnic pe malul mării într-o seară caldă de vară şi puteţi privy apusul de soare.

Strada Bagdat

Strada are o lungime de 14 kilometri şi este cea mai luxoasă stradă de pe partea anatoliană, renumită pentru frumoasele sale magazine. Cartierele Kadikoy şi Bostanci gâzduiesc mai mutle mărci de modă şi de design local şi internaţionale. Pe stradă unde vă puteţi bucura de o plimbare lungă în timp ce priviţi vitrinele magazinelor, puteţi descoperi şi toate gusturile pe care le puteţi căuta, de la gastronomie la bucătăria locală şi cea internaţională. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici