Dîncu: Nu există îngrijorare din perspectiva unui război în România

  • Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat, joi, că în acest moment nu există îngrijorare pentru un conflict militar pe teritoriul României.
  • Ministrul spune că deşi armata rusă nu vizează civili, cu siguranţă vor cădea oameni nevinovaţi, obiectivele militare atacate în Ucraina fiind în oraşe.
1008 afișări
Imaginea articolului Dîncu: Nu există îngrijorare din perspectiva unui război în România

„În acest moment nu există îngrijorare din perspectiva unui război pe teritoriul României, a unor conflicte militare pe teritoriul României”, a spus Vasile Dîncu.

Ministrul a spus că este vorba despre „cronica unei invazii anunţate”.

„De fapt, am intrat în nişte scenarii calculate mai demult, Scenariile NATO de după Crimeea, din 2014, când s-a stabilit o prezenţă înaintată pe Frontul Estic şi fortificarea Frontului Estic, au apărut bazele din Polonia, inclusive în 2016, scutul de la Deveselu. Deci avem un scenariu progresiv care a fost pus în practică. Pe de altă parte, noi avem aici o invazie anunţată, „cronica unei invazii anunţate”. Deci, am putut să ne pregătim foarte bine, să construim toate planurile pentru evacuare a unor fluxuri migratorii din această perioadă. Am putut să gândim un răspuns progresiv al NATO, care înseamnă tot o procedură, înseamnă nu masificare a unor rezerve militare sau umane în această zonă, ci este un răspuns gradual la ceea ce se întâmplă în zona noastră, în zona Ucrainei. Deci nu vom avea în niciun caz - poate că accidental s-ar putea întâmpla ceva -, dar nu vom avea în niciun caz o ciocnire militară între NATO şi Rusia”, a spus Vasile Dîncu.

Despre zona Cernobîl, ministrul Apărării a spus că nu crede că suntem puşi în pericol din acest moment.

Întrebat dacă din evaluările sale crede că armata rusă vizează civili, ministrul Apărării, Vasile Dîncu a spus că nu sunt informaţii legate de faptul că vizează civili, însă din nefericire în războaiele de genul acesta, în care să trage cu rachete în obiective militare, se întâmplă şi moartea unor civili nevinovaţi.

„Sigur că există pierderi. Obiectivele militare sunt în mijlocul unor zone civile”, a spus Dîncu.

Ministrul a precizat că informaţiile pe care le are transmise de ambasadori arată că sunt pierderi de vieţi omeneşti, că armata ucraineană rezistă, „dar rezistenţa sigur că produce şi victime”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici