Dinescu: Servitorii lui Băsescu au vrut să-l gâdile la "bumburuţă", să-i ofere cadavrul lui Dinescu

Poetul Mircea Dinescu a declarat, miercuri, la Cetate (Dolj), că nu crede că Traian Băsescu are vreo legătură cu decizia ANI de a-l declara incompatibil cu funcţia de membru în cadrul CNSAS, apreciind însă că "servitorii" preşedintelui au dorit, printr-o astfel de măsură, "să-l gâdile la bumburuţă".

32 afișări
Imaginea articolului Dinescu: Servitorii lui Băsescu au vrut să-l gâdile la "bumburuţă", să-i ofere cadavrul lui Dinescu

Dinescu: Servitorii lui Băsescu au vrut să-l gâdile la "bumburuţă", să-i ofere cadavrul lui Dinescu (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Mircea Dinescu a declarat că inspectorii ANI s-au grăbit atunci când au decis că el este incompatibil cu funcţia de membru în cadrul CNSAS pe motiv că ar fi administrator la o societate comercială şi a explicat că la câteva zile după ce a înfiinţat firma l-a numit administrator în locul său pe "inginerul Mitroi".

"ANI s-a cam grăbit, pentru că este ridicol ca în România singurii incompatibili cu funcţiile să fie Copilul Minune, într-un sat de lânga Bucureşti, şi eu, la CNSAS. Asta era marea problemă a politichiei româneşti?! Că eu sunt incompatibil, că eu nu pot să fac agricultură, atâta vreme cât citesc dosarele securităţii, la Giubega (comună în judeţul Dolj - n. r.)", a declarat Mircea Dinescu.

El a apreciat că preşedintele Traian Băsescu nu are nicio legătură cu decizia pe care a luat-o ANI, însă "servitorii" acestuia au dorit să-i ofere "cadavrul" său.

"Eu nu cred că Băsescu personal i-a dat ordin acestui băiat care umbla cu microfoanele sa îi înregistreze pe colegii voştri. Sigur, servitorii vor întotdeauna să îl gâdile puţin la bumburuţă pe şeful lor şi au zis: «hai că îţi dăm cadavrul lui Dinescu»", a afirmat Mircea Dinescu.

El a mai spus că ar putea să intre în politică, însă decizia o va lua după ce va fi soluţionat cazul CNSAS.

"Dacă-mi sare muştarul o să intru în politică anul acesta. Să văd ce iese cu CNSAS-ul şi s-ar putea să intru în politică. Poate a venit vremea sa intru în politică după 20 de ani. Încă nu m-am gândit în ce partid. Eu am o meserie liberală, sunt artist, dar prin naştere sunt stângist pentru că tata era lăcătuş mecanic, iar maică mea era vânzătoare", a adăugat poetul Mircea Dinescu.

El s-a aflat, miercuri, la Cetate, unde a fost gazda manifestărilor de încheiere a Zilelor "Marin Sorescu", organizate la conacul său. La eveniment au mai participat primarul Craiovei, Antonie Solomon, care a stat chiar la masa poetului Mircea Dinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, prefectul Eugen Georgescu şi omul de afaceri Gigi Neţoiu. La Cetate a fost invitată, de către Antonie Solomon, şi Elena Udrea, însă acesta nu a ajuns.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut, marţi, Parlamentului demiterea lui Mircea Dinescu din funcţia de membru al Colegiului CNSAS, după ce actul prin care inspectorii de integritate constataseră incompatibilitatea acestuia a rămas definitiv prin necontestare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici