Dinu Patriciu trebuie să plătească taxă de timbru de 36,5 milioane lei, în procesul de partaj

Judecătoria Sectorului 1 a decis că omul de afaceri Dinu Patriciu trebuie să achite o taxă de timbru de peste 36,5 milioane de lei, în procesul de partaj al bunurilor pe care îl are cu soţia sa, Dana Patriciu.

256 afişări
Imaginea articolului Dinu Patriciu trebuie să plătească taxă de timbru de 36,5 milioane lei, în procesul de partaj

Dinu Patriciu trebuie să plătească taxă de timbru de 36,5 milioane lei, în procesul de partaj (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 a dispus, miercuri, acordarea ajutorului public judiciar în favoarea lui Dinu Patriciu sub forma eşalonării taxei de timbru, în valoare de 36.554.324,625 de lei, în tranşe de câte 1.000 de lei lunar.

Banii vor fi achitaţi timp de 48 de luni, cu începere din octombrie 2013. Diferenţa de bani, respectiv 36.506.324,625 de lei, va fi achitată de omul de afaceri în cel mult un an de la momentul finalizării procesului de partaj, potrivit deciziei instanţei, care este irevocabilă.

În 29 octombrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 a decis ca soţia omului de afaceri, Dana Patriciu, să achite o taxă de timbru de aproape 76 de milioane de lei, tot eşalonat, câte 1.000 de lei lunar timp de 48 de luni, iar diferenţa de 75.852.000 de lei, la momentul finalizării executării hotărârii judecatoreşti ce va fi pronunţată în cauză, dar nu mai târziu de un an de la data rămânerii irevocabile a deciziei.

Între timp, Dinu Patriciu a depus o cerere reconvenţională în cadrul procesului de partaj, astfel că este obligat să achite taxa de timbru.

În dosarul de la Judecătoria Sectorului 1, soţia omului de afaceri Dinu Patriciu solicită partajarea averii şi o jumătate din totalul acesteia.

În paralel, la Judecătoria Buftea se judecă procesul de divorţ al soţilor Patriciu. Judecătoria Buftea a decis, în 26 iunie, că omul de afaceri Dinu Patriciu rămâne căsătorit cu Dana Patriciu, după ce instanţa a admis o cerere prin care aceasta reclama faptul că soţul său nu a susţinut cererea de divorţ. Decizia instanţei nu este definitivă.

"Admite excepţia respingerii ca nesusţinută a cererii de divorţ formulată de reclamantul pârât, invocate de pârâta reclamantă. Respinge cererea reclamantului pârât ca nesusţinută", se arăta în decizia din 26 iunie a Judecătoriei Buftea.

Concret, omul de afaceri nu şi-a susţinut în faţa instanţei motivele de divorţ, astfel că solicitarea lui a fost respinsă.

Instanţa Judecătoriei Buftea a mai decis ca din 24 septembrie să înceapă judecarea cererii reconvenţionale formulate de Dana Patriciu. În cadrul procesului de divorţ intentat de omul de afaceri, Dana Patriciu a ridicat anumite pretenţii referitoare la cererea de separare.

Cererea reconvenţională este mijlocul procedural prin care pârâtul dintr-un proces formulează pretenţii proprii împotriva reclamantului. Potrivit legii, pârâtul poate face cerere reconvenţională dacă are pretenţii în legătură cu cererea reclamantului.

Divorţul cerut de Dinu Patriciu a fost intentat în februarie 2013 la Judecătoria Sectorului 1 şi a avut 14 termene până când a fost mutat la Buftea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici