Director din Ministerului Transporturilor, reţinut pentru luare de mită, în cazul navelor ARSVOM

Un director din Ministerului Transporturilor a fost reţinut 24 de ore pentru luare de mită. Petre Neacşa este bănuit că a primit mită în cazul navelor supraevaluate de la ARSVOM.

289 afișări
Imaginea articolului Director din Ministerului Transporturilor, reţinut pentru luare de mită, în cazul  navelor ARSVOM

Director din Ministerului Transporturilor, reţinut pentru luare de mită, în cazul navelor ARSVOM

Procurorii DNA Constanţa anunţă că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a lui Petre Neacşa, director al Direcţiei economice din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Acesta e acuzat de luare de mită.

Potrivit ordonanţei procurorilor, Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a cumpărat, cu fraudarea legislaţiei primare în materie şi la preţuri supraevaluate, patru nave (trei de salvare şi una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA). Neacşa a primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziţie publică, suma de 460.000 lei.

Concret, în perioada septembrie 2020 – mai 2021, acesta a primit banii respectivi pentru a asigura, prin intermediul Direcţiei pe care o conducea, fondurile necesare cumpărării ambarcaţiunilor respective.

Lui Neacşa i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

Joi va fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici