Director medical "G. Alexandrescu": Unii bebeluşi aveau malformaţii de cord congenitale grave

Toţi pacienţii care au fost aduşi la Spitalul Grigore Alexandrescu erau în stare foarte gravă, având arsuri până la 80% din corp şi la căile respiratorii superioare, bebeluşul care a decedat suferind de marformaţie de cord congenitală, diagnostic care-i fusese stabilit la Maternitatea Giuleşti.

46 afișări
Imaginea articolului Director medical "G. Alexandrescu": Unii bebeluşi aveau malformaţii de cord congenitale grave

Director medical "G. Alexandrescu": Unii bebeluşi aveau malformaţii de cord congenitale grave (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Directorul medical al spitalului, Radu Bălănescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că toţi pacienţii erau în stare foarte gravă, unii dintre ei având malformaţie cardiacă congenitală, ei fiind diagnosticaţi la Maternitatea Giuleşti.

Toţi bebeluşii aveau arsuri la căile respiratorii superioare, a spus Bălănescu.

Copilul care a murit în noaptea de luni spre marţi avea arsuri pe 80% din corp şi intrase în stop cardiorespirator la Maternitarea Giuleşti, unde medicii reuşiseră resuscitarea lui.

De asemenea, bebeluşul fusese diagnosticat şi el la Maternitatea Giuleşti cu malformaţie congenitală gravă, a spus Bălănescu.

Unii dintre nou-născuţi sunt în stare foarte gravă, doi sunt intubaţi. Ceilalţi cinci sunt însă stabilizaţi, a adăugat directorul medical al spitalului Grigore Alexandrescu.

Patru bebeluşi au murit în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti, dintre care trei la maternitate, iar unul la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici