Directorul CFR Călători Braşov, reţinut de procurorii DNA pentru şantaj

Directorul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători (SRTFC) Braşov, Gheorghe Rădulescu, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat că ar fi şantajat un subordonat, fostul şef al serviciului, cu care avea un litigiu de muncă.

632 afișări
Imaginea articolului Directorul CFR Călători Braşov, reţinut de procurorii DNA pentru şantaj

Directorul CFR Călători Braşov, reţinut de procurorii DNA pentru şantaj (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, printr-un comunicat de presă transmis joi dimineaţă, că procurorii Serviciului Teritorial Braşov al DNA l-au reţinut, miercuri seară, pe Gheorghe Rădulescu, sub acuzaţia de şantaj.

”Începând cu luna august 2014, în calitate de director în cadrul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători (SRTFC) Braşov, în baza unei înţelegeri prealabile cu o persoană din conducerea SNTFC CFR Călători S.A., Gheorghe Rădulescu a exercitat acte de constrângere morală (cercetare disciplinară pentru fapte prescrise şi propunere de sancţionare cu desfacerea contractului de muncă) asupra unui subordonat, cu scopul de a-l determina să renunţe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Braşov, prin care solicita să fie repus în funcţia de director al SRTFC Braşov”, spun procurorii DNA.

Anchetatorii mai arată că prin aceste constrângeri Gheorghe Rădulescu voia să îşi salveze funcţia în care tocmai fusese numit, la sfârşitul lunii iulie 2014, şi să evite o posibilă renumire în funcţia de director a subordonatului său.

Joi, Gheorghe Rădulescu va fi dus la Tribunalul Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici