Directorul de cabinet al Prefecturii Mureş, amendat de CNCD pentru mesajul "Arbeit Macht Frei"

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat cu 1.000 de lei pentru discriminare pe directorul de cabinet al Prefecturii Mureş, Mircea Munteanu, care a postat pe Facebook un mesaj considerat a "aduce atingere demnităţii umane" la adresa protestatarilor anti-guvern.

287 afișări
Imaginea articolului Directorul de cabinet al Prefecturii Mureş, amendat de CNCD pentru mesajul "Arbeit Macht Frei"

Directorul de cabinet al Prefecturii Mureş, amendat de CNCD pentru mesajul "Arbeit Macht Frei" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

CNCD s-a autosesizat în legătură cu postarea "cu caracter discriminatoriu" de pe Facebook a lui Mircea Munteanu în 20 ianuarie 2012. Acesta a scris pe Facebook mesajul: "Arbeit macht frei (Munca te face liber, n.r.) - asta să înţeleagă protestatarii".

Colegiul director al CNCD a constatat, cu unanimitate de voturi, că Munteanu a încălcat prevederile articolului 2, alineatul 1, şi articolul 15 din OG 137 din 2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare şi l-a sancţionat pe acesta cu o amendă de o mie de lei.

"Fapta constituie o propagandă naţionalistă care aduce atingere demnităţii umane si creează o atmosfera degradantă, umilitoare şi ofensatoare îndreptată împotriva grupului de protestatari, respectiv împotriva comunităţilor care au fost afectate de regimul şi doctrina fascistă de-a lungul istoriei", se precizează în minuta deciziei CNCD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici