Directorul general al CE Turceni a demisionat

Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, anchetat pentru abuz în serviciu de către procurorii anticorupţie, a demisionat din funcţie, luni dimineaţă.

24 afișări
Imaginea articolului Directorul general al CE Turceni a demisionat

Directorul general al CE Turceni a demisionat

Cristea a declarat corespondentului MEDIAFAX că a renunţat la postul de conducere pentru a nu influenţa mersul anchetei DNA, el aşteptând să afle termenul la care Judecătoria Târgului Jiu va rejudeca solicitarea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a sa.

"Procurorii DNA invocă în cererea de arestare preventivă faptul că, fiind în funcţia de director general, aş putea să influenţez martori sau să închei noi contracte prin care să acopăr, eventual cu documente, prejudiciul pe care îl consideră dumnealor. Am luat decizia de a demisia tocmai pentru a arăta că nu este aşa", a declarat Cristea.

Demisia lui Dumitru Cristea are loc cu câteva ore înainte de şedinţa Consiliului de Administraţie (CA) al Complexului Energetic. Membrii CA urmează să ia în discuţie un raport privind achiziţiile de utilaje făcute de unitate de la numirea lui Cristea în funcţie.

AVAS a anunţat, luni, că Dumitru Cristea a renunţat oficial la contractul de mandat încredinţat.

"Motivul demisiei începând cu data de azi, 24 noiembrie 2008, este acela de a nu afecta activitatea societăţii comerciale prin apariţia unor bănuieli legate de posibilitatea de a influenţa martorii sau de încheiere a unor contracte de achiziţie, având în vedere faptul că există o anchetă în desfăşurare", arată AVAS, într-un comunicat.

Demisia a fost adresată atât AVAS, cât şi Consiliului de Administraţie al CE Turceni.

Instituţia menţionează că membrii CA vor lua, la şedinţa de luni, "toate măsurile necesare astfel încât compania să nu fie afectată de această situaţie".

Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a fost reţinut, marţea trecută, pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procurorii DNA-Biroul Teritorial Târgu Jiu, acesta fiind anchetat pentru abuz în serviciu, alături de alţi directori din cadrul aceleiaşi unităţi.

 

Judecătoria Târgu Jiu a respins, miercuri, propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Dumitru Cristea, după ce avocaţii acestuia i-au acuzat pe procurorii DNA că nu au respectat procedurile şi drepturile clientului lor. În aceste condiţii, Dumitru Cristea a fost pus în libertate.

Tribunalului Gorj a admis, vineri, recursul DNA în dosarul de arestare a directorului Dumitru Cristea, astfel că în zilele următorele se va rejudeca solicitarea procurorilor de arestare preventivă a acestuia.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Târgu Jiu îl cercetează pe Cristea pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Cristea este acuzat că, în cursul anului 2007, a dat dispoziţii angajaţilor din subordine să întocmească documente pentru cumpărarea, recepţionarea şi plata unui "utilaj terasier pe şenile multifuncţional", semnând documentaţia de achiziţie. DNA afirmă că actele ar fi fost făcute "cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice", pe motiv că utilajul "s-a dovedit a fi uzat şi, prin urmare, neutilizabil".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici