Directorul general al RATB Adrian Câmpurean a demisionat

Directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Adrian Câmpurean, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din funcţie, în principal din cauza subfinanţării instituţiei, al cărei buget pe 2013 este cu 25 la sută mai mic decât cel propus de regie.

500 afișări
Imaginea articolului Directorul general al RATB Adrian Câmpurean a demisionat

Directorul general al RATB Adrian Câmpurean a demisionat (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Am demisionat, principala problemă fiind subfinanţarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti, astfel că eu consider că nu pot să asigur managementul şi nu pot să-mi îndeplinesc obiectivele propuse. Bugetul aprobat este cu 25 la sută mai mic decât suma pe care am solicitat-o", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Adrian Câmpurean, care a precizat că şi-a înaintat demisia din funcţie miercuri seară.

Potrivit reprezentanţilor RATB, bugetul regiei pe 2013 este de 420 de milioane de lei. Bugetul Capitalei a fost adoptat la sfârşitul lunii aprilie.

Câmpurean a mai precizat că, în urmă cu o lună, au fost purtate discuţii prin care s-a solicitat o rectificare pozitivă a bugetului regiei şi alocarea unei sume mai mari în trimestrul al III-lea, însă "până în prezent nu s-a întâmplat nimic".

"Avem un deficit de lichidităţi de 60 de milioane de lei, reprezentând plăţi către furnizori care deja au început să perceapă penalităţi asupra sumelor pe care le au de încasat", a mai arătat Câmpurean.

Purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că noul director general interimar al regiei este Valeriu Bunea, "un specialist care a ocupat în trecut funcţia de director de exploatare".

Tot joi, reprezentanţii Sindicatelor Transportatorilor din Bucureşti, din care fac parte şi aproxiamtiv 9.500 de angajaţi ai RATB, au susţinut o conferinţă de presă pe tema nemulţumirilor din interiorul instituţiilor.

Potrivit liderului sindicaliştilor RATB, Vasile Petrariu, anul acesta regia se află într-o "situaţie fără precedent, pentru că peste 3.500 de oameni trebuie daţi afară până la sfârşitul anului pentru ca regia să funcţioneze".

"Dacă până cel mai târziu luna septembrie nu se face o rectificare pozitivă prin care să se dea diferenţa de bani care s-a tăiat la votrea bugetului, RATB-ul va intra în colaps, dacă nu cumva acest lucru se pregăteşte, pentru că se pregăteşte transformarea în societate comercială şi atunci probabil că este foarte comod pentru unele persoane ca instituţia să fie într-o situaţie fără ieşire, cu datorii care în momentul de faţă sunt de peste 70-80 de milioane de euro", a declarat, joi, Vasile Petrariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici