Directorul general INCAS Bucureşti, bănuit că ar fi adus instituţiei o pagubă de 5 milioane euro

Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli” - INCAS Bucureşti a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Este bănuit că ar fi adus instituţiei o pagubă de 5 milioane euro.

857 afișări
Imaginea articolului Directorul general INCAS Bucureşti, bănuit că ar fi adus instituţiei o pagubă de 5 milioane euro

Directorul general INCAS Bucureşti, bănuit că ar fi adus instituţiei o pagubă de 5 milioane euro

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nae Cătălin, directorul general, respectiv preşedinte al Consiliului de Administraţie al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli” - INCAS Bucureşti, pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi a 4 persoane administratori ai unor societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În rechizitoriu procurorii arată că, în perioada 2012 – 2014, Nae Cătălin ar fi încheiat 12 contracte cu societăţi comerciale de tip „fantomă”, controlate de ceilalţi 4, în condiţiile în care acesta ar fi ştiut că agenţii economici respectivi nu puteau să îndeplinească prestaţiile (în domeniul cercetării aeronautice) la care se obligaseră, neavând capacitatea obiectivă să execute astfel de activităţi (nu dispuneau de capital uman şi tehnic).

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli” a achitat societăţilor respective suma totală de 21.495.199 lei (aproximativ 5.000.000 euro), ce constituie un prejudiciu în dauna institutului concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru societăţile celor patru oameni de afaceri.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli” a precizat că nu se constituie parte civilă în cauză, informează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici