Directorul şcolii unde un copil de trei ani a murit în fosa septică din curtea instituţiei, demis

Directorul şcolii din Buda, judeţul Iaşi, unde au copil de trei ani a căzut într-o fosă septică aflată în spatele unităţii de învăţământ a fost demis, marţi, în urma deciziei Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), transmite corespondentul MEDIAFAX.

87 afișări
Imaginea articolului Directorul şcolii unde un copil de trei ani a murit în fosa septică din curtea instituţiei, demis

Directorul şcolii unde un copil de trei ani a murit în fosa septică din curte, demis

Reprezentanţii ISJ Iaşi au anunţat că marţi, a fost reunit Consiliul de Administraţie, iar directorul şcolii a fost demis, în urma votului unanim al membrilor. Decizia a fost motivată de faptul că nu au fost asigurate condiţii de securitate pentru elevi în spaţiul şcolii.

„Aspectele legate de securitatea elevilor în perimetrul şcolii au fost puse în discuţie, cu prioritate, de nenumărate ori la întâlnirile periodice cu directorii unităţilor de învăţământ, aşa cum, periodic, sunt transmise adrese de atenţionare în acest sens”, arată ISJ Iaşi, într-un comunicat de presă.

Marţi, în unitatea de învăţământ va avea loc un Consiliu de Administraţie în cadrul căruia se va stabili cine va prelua conducerea provizorie a şcolii, iar până la finalul săptămânii Consiliul de Administraţie al ISJ Iaşi va desemna un nou director, după consultări ce vor avea loc în cadrul Consiliului Profesoral al Şcolii Profesionale Brăeşti.

Un copil de trei ani a murit, luni, după ce a căzut într-o fosă septică din spatele Şcolii Generale din Buda, în acest caz Poliţia Iaşi declanşând o anchetă.

Surse judiciare au precizat că băieţelul participa la activităţi educative, în curtea şcolii, iar la un moment dat a rămas nesupravegheat şi atunci ar fi căzut în fosa septică.

Atunci când au realizat dispariţia copilului, cadrele didactice l-au căutat şi l-au găsit căzut în fosă.

Grădiniţa şi şcoala din sat se află în aceeaşi curte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici