Directorul Spitalului Judeţean Constanţa „a luat act” de punerea sub control judiciar a medicilor

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa „a luat act” de punerea sub control judiciar a celor doi medici, acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului după ce au dispus internarea lui Nicuşor Constantinescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

358 afișări
Imaginea articolului Directorul Spitalului Judeţean Constanţa „a luat act” de punerea sub control judiciar a medicilor

Directorul Spitalului Judeţean Constanţa „a luat act” de punerea sub control judiciar a medicilor

Într-un comunicat de presă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, dr. Cătălin Grasa, spune că managementul unităţii a luat act de faptul că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, faţă de şeful Secţiei Cardiologie, dr. Raluca - Irinel Parepa şi faţă de dr. Marius Toringhibel, medic primar în cadrul aceleiaşi secţii.

„Deopotrivă, am luat act că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de legislaţia în vigoare şi în materie şi care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează dr. Cătălin Grasa.

El mai spune că doreşte să-i asigure pe constănţeni şi de consecvenţă în respectarea şi aplicarea legii.

„Reafirmând rolul şi importantă unităţii spitaliceşti constănţene în sistemul sanitar naţional, dorim să-i asigurăm pe toţi cetăţenii de consecvenţă noastră în respectarea şi aplicarea legii, a actelor şi dispoziţiilor instituţiilor şi organelor abilitate ale statului”, se mai arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici