Directorul SRI România: Atacurile cibernetice, spionajul şi fenomenul fake-news s-au intensificat

Atacurile cibernetice, activităţile de spionaj şi cele asociate fenomenului „fake news" s-au intensificat în ultima perioadă, le-a spus marţi directorul SRI, Eduard Hellvig, parlamentarilor, cărora le-a prezentat o analiză de securitate în contextul situaţiei tensionate din Ucraina.

892 afișări
Imaginea articolului Directorul SRI România: Atacurile cibernetice, spionajul şi fenomenul fake-news s-au intensificat

„Eduard Hellvig a prezentat, la solicitarea Comisiei, o analiză de securitate din perspectiva atribuţiilor legale ale SRI şi în contextul situaţiei tensionate din Ucraina. În cadrul şedinţei, Directorul SRI a evidenţiat faptul că atacurile cibernetice, activităţile de spionaj şi cele asociate fenomenului „fake news" s-au intensificat în ultima perioadă, dat fiind contextul regional”, transmite SRI într-un comunicat de presă.

Hellvig a prezentat membrilor Comisiei Parlamentare de Control şi o analiză privind riscurile de securitate la care ar putea fi expusă România în perioada următoare în funcţie de factorii externi.

„Membrilor Comisiei li s-a subliniat importanţa şi reala necesitate a actualizării pachetului de legi privind securitatea naţională, cu atât mai mult cu cât mediul regional de securitate este într-o dinamică continuă. SRI a informat consistent şi timpuriu beneficiarii legali, potrivit competenţelor prevăzute de lege, pe subiectele discutate în cadrul acestei şedinţe şi îşi reiterează determinarea de a continua să lucreze în interesul statului român şi al cetăţenilor săi, în strânsă legătură cu celelalte instituţii abilitate pentru prezervarea securităţii naţionale”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici