Directorul unui liceu din Prahova a fost reclamat la Poliţie şi la ISJ pentru că ar fi bătut un elev

Mama unui elev al Liceului Teoretic din localitatea prahoveană Filipeştii de Pădure l-a reclamat la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi la Poliţie pe directorul unităţii de învăţământ, femeia acuzând că fiul său a fost bătut de director în urma unui conflict pe care elevul l-a avut cu o profesoară.

112 afișări

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Gheorghe Borovină, joi dimineaţă, mama unui elev de la Liceul Teoretic Filipeştii de Pădure a depus, la sediul Inspectoratului Şcolar, o reclamaţie în care îl acuză pe directorul acestei unităţi de învăţământ de faptul că l-ar fi bătut şi reţinut într-o cameră pe fiul său, în vârstă de 17 ani.

Femeia reclamă că fiul său a avut un conflict verbal cu o profesoară la ora de geografie, iar în urma incidentului profesoara s-a adresat directorului şcolii, care l-ar fi bătut pe elev şi l-ar fi reţinut într-o încăpere din incinta liceului.

Inspectorul general Gheorghe Borovină a declarat corespondentului MEDIAFAX că a dispus deschiderea unei anchete la Liceul Teoretic Filipeştii de Pădure, anchetă de care responsabil este inspectorul care supervizează activitatea directorilor de şcoli.

"În urma concluziilor anchetei, dacă se va dovedi că domnul director se face vinovat de faptele de care este acuzat, va fi sancţionat" a declarat inspectorul Gheorghe Borovină corespondentului MEDIAFAX.

Înainte de a-l reclama pe directorul liceului la Inspectoratul Şcolar Judeţean, mama elevului a depus, miercuri, o plângere la Poliţie.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, joi, de Inspectoratul de Poliţie Prahova, poliţiştii i-au audiat pe elev şi pe directorul acuzat. Elevul a declarat în faţa poliţiştilor că a fost bătut şi ameninţat de către director în biroul acestuia.

În cadrul audierilor, directorul a arătat că a avut cu elevul respectiv o discuţie "pe un ton categoric" şi că i-a cerut acestuia să îşi revizuiască comportamentul. Cadrul didactic a negat însă că l-ar fi lovit sau ameninţat pe elev.

Poliţiştii au întocmit pe numele directorului liceului un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, cercetările continuând în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici