Disensiuni la summitul UE / O ţară se opune pentru a face eforturi suplimentare, ca să fie ajutată Ucrainei

Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, a afirmat joi după-amiază, la summitul Consiliului European, că Uniunea Europeană a făcut deja destul pentru Ucraina, părând să respingă cererile preşedintelui Volodimir Zelenski privind asistenţă suplimentară.

14453 afișări
Imaginea articolului Disensiuni la summitul UE / O ţară se opune pentru a face eforturi suplimentare, ca să fie ajutată Ucrainei

Disensiuni la summitul UE / O ţară se opune pentru a face eforturi suplimentare, ca să fie ajutată Ucrainei

"Eu cred că deja am făcut mult. Am dat Ucrainei armament, ceva ce nu mai făcusem până acum", a declarat Xavier Bettel, potrivit site-ului Politico.eu, la începerea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, la care este invitat şi preşedintele SUA, Joseph Biden.

Xavier Bettel a respins şi impunerea de noi sancţiuni Rusiei atât timp cât Moscova nu trece la noi agresiuni. "Dacă vrem să impunem noi sancţiuni, trebuie să fie o recaţie la ceva anume. Deocamdată, situaţia nu este bună, dar cred totuşi că trebuie să avem o evoluţie", a argumentat premierul Luxemburgului.

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut joi ca Ucraina să devină membră a Uniunii Europene. "Noi nu luptăm doar pentru cetăţenii Ucrainei, ci şi pentru securitatea Europei şi am demonstrat că merităm să fim membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Este momentul să mergem înainte cu această decizie şi sunt convins că ne veţi susţine cu acest lucru", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei Reuters, în discursul rostit joi prin videoconferinţă în Parlamentul Suediei.

Consiliul UE a cerut recent Comisiei Europene să emită un aviz privind cererea Ucrainei de a deveni candidat pentru eventuala admitere în Uniunea Europeană. Însă liderii UE au semnalat că nu există o procedură rapidă pentru admiterea vreunui stat, astfel că Ucraina va trebui să parcurgă procesul negocierilor şi să realizeze criteriile de aderare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
summit,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici