DNA are termen până la 1 mai să finalizeze ancheta în cazul Gigină / Tatăl poliţistului Bogdan Gigină, despre Gabriel Oprea: Dânsul era zeu. Toată lumea îl ştia de frică

Instanţa supremă a decis, joi, că ancheta privind decesul poliţistului Bogdan Gigină trebuie finalizată până pe 1 mai. Hotărârea a fost luată după ce familia Gigina a contestat în instanţă durata anchetei.

706 afișări
Imaginea articolului DNA are termen până la 1 mai să finalizeze ancheta în cazul Gigină / Tatăl poliţistului Bogdan Gigină, despre Gabriel Oprea: Dânsul era zeu. Toată lumea îl ştia de frică

DNA are termen până la 1 mai să finalizeze ancheta în cazul Gigină / Tatăl poliţistului Bogdan Gigină, despre Gabriel Oprea: Dânsul era zeu. Toată lumea îl ştia de frică

Decizia judecătorilor este definitivă.

Hotărârea a fost luată după ce părinţii lui Bogdan Gigină, poliţistul mort într-un accident, în timp ce făcea parte din coloana oficială a fostului ministru Gabriel Oprea, au cerut urgentarea anchetei.

Tatăl lui Bogdan Gigină, despre Gabriel Oprea: Dânsul era zeu. Toată lumea îl ştia de frică

Tatăl lui Bogdan Gigină, Cornel Gigină, a declarat, joi, la instanţă, acolo unde s-a judecat cererea sa de urgentare a anchetei privind decesul poliţistului, că Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne, era "zeu" şi "toată lumea îl ştia de frică".

"S-au spus în faţa instanţei nişte aberaţii, cum că motociclistul trebuie să aibă ştergător la el. Nişte aberaţii...Că domnul Ministru de Interne este afectat emoţional din cauza mediatică. (...) Eu cred că este un termen foarte lung. S-au spus nişte aberaţii totale la care nu mă aşteptam. (...) Dânsul (Gabriel Oprea n.r) era zeu, dânsul comanda tot, de la el în jos nimeni nu putea să mişte nimic, nicio centime. Toată lumea îi ştia de frică. Îl interesa să ajungă urgent, de aceea s-a cerut şi motocicleta în ultimele trei luni ca să-i deschidă coloana", a declarat Cornel Gigină, tatăl lui Bogdan Gigină.

Precizările au fost făcute la instanţa supremă, acolo unde familia poliţistului Bogdan Gigină, mort într-un accident, în timp ce făcea parte din coloana oficială a fostului ministru Gabriel Oprea, a cerut urgentarea anchetei.

"A nu se înţelege că acest demers al familiei Gigină tinde să spună ceva la adresa DNA sau a procurorului de caz. Aşa s-a inoculat. Nu, este o cerere legitimă prin care familia sa cere un termen rezonabil pe care instanţa să îl acorde pentru soluţionare definitivă a acestui dosar. (...) Cred cu tărie că ar trebui să fie mai operante instituţiile statului atunci când se pune problema de a judeca viaţa unui om în raport cu declasificarea unor informaţii", a declarat avocatul familiei Gigină, Daniel Ionaşcu.

În această cauză procurorii îl acuză pe Gabriel Oprea de abuz în serviciu şi ucidere din culpă.

"Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de poliţie aflaţi într-un autoturism de poliţie rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni", susţin procurorii.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de Interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.

După anunţul depunerii cererii de urgentare a dosarului, DNA a motivat durata lungă a anchetei, menţionând că unele acte au fost declasificate parţial în decembrie 2017, iar altele în 2018. Cercetarea în acest caz a început în urmă cu mai bine de doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici