DNA cere o nouă expertiză psihologică în cazul lui Năstase şi depune copii de pe blogul acestuia

Procurorul DNA a cerut joi, la Tribunalul Ilfov, să fie făcută o nouă expertiză psihologică în cazul lui Adrian Năstase şi a depus la dosar copii ale unor articole de pe blogul fostului premier, solicitând să fie respinsă propunerea de eliberare condiţionată.

1874 afișări
Imaginea articolului DNA cere o nouă expertiză psihologică în cazul lui Năstase şi depune copii de pe blogul acestuia

DNA cere o nouă expertiză psihologică în cazul lui Năstase şi depune copii de pe blogul acestuia (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Tribunalul Ilfov discută contestaţia procurorilor anticorupţie în cazul deciziei Judecătoriei Sectorului 4, prin care a fost admisă propunerea de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent la şedinţa de judecată a cerut efectuarea unei noi expertize psihologice în cazul lui Adrian Năstase, arătând că în acest caz ar trebui să fie o expertiză recentă, nu cele de la intrarea în penitenciar sau cele făcute în timpul detenţiei.

Acesta a solicitat instanţei să dispună trimiterea unei adrese la Penitenciarul Jilava, pentru fi comunicată evaluarea psihologică, însă instanţa a respins cererea, arătând că penitenciarul a concluzionat în cazul comportamentului lui Năstase.

Procurorul a spus instanţei că vrea să depună la dosar copii ale unor articole de pe blogul lui Adrian Năstase, cererea fiind admisă de instanţă. În acest context, avocaţii au cerut o pauză de câteva minute să vadă înscrisurile depuse de procurorul DNA.

Magistratul a mai arătat în faţa instanţei că sporul de şase luni nu a fost avut în vedere de comisia de la penitenciar şi nici în cadrul evaluării psihologice. Acesta a mai arătat că Năstase a participat la diverse activităţi în penitenciar, dar ca lector formator şi că nu se poate concluziona în ce măsură aceste participări au avut efecte concrete asupra îndreptării fostului premier.

Procurorul a cerut instanţei să desfiinţeze sentinţa Judecătoriei Sectorului 4 şi să respingă astfel propunerea comisiei de la Penitenciarul Jilava de liberare condiţionată a lui Adrian Năstase.

Judecătoria Sectorului 4 a decis, în 23 iulie, că Adrian Năstase, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, după contopirea pedepselor din dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii", poate fi eliberat condiţionat, în urma executării unei treimi din pedeapsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici