DNA contestă decizia de achitare a instanţei supreme dată în cazul "mătuşa Tamara"

Direcţia Naţională Anticorupţie contestă decizia de achitare a fostului premier Adrian Năstase şi a celorlalţi doi inculpaţi din cazul "mătuşa Tamara", la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

435 afișări
Imaginea articolului DNA contestă decizia de achitare a instanţei supreme dată în cazul "mătuşa Tamara"

DNA contestă decizia de achitare a instanţei supreme dată în cazul "mătuşa Tamara" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, joi, de către un complet de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru faptele de corupţie imputate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, au fost achitaţi şi Ioan Melinescu şi Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de corupţie.

ICCJ l-a achitat pe Adrian Năstase pentru fapta de dare de mită, invocând articolul 11, punctul 2, litera a din Codul de procedură penală, raportat la articolul 10, litera d, respectiv că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii.

Şi Ioan Melinescu a fost achitat pentru divulgare de informaţii şi pentru dare de mită, pentru acelaşi temei în baza căruia a fost absolvit şi Adrian Năstase.

Totodată, judecătorii instanţei supreme l-au mai achitat pe Melinescu pentru fapta de sustragere sau distrugere de înscrisuri, invocând litera c a articolului 10 Cpp, respectiv că fapta nu a fost comisă de el.

De asemenea, Ristea Priboi a fost achitat pentru complicitate la luare de mită şi la dare de mită, în baza articolului 10, litera a Cpp, adică fapta nu există.

Cheltuielile judiciare ocazionate de acest dosar rămân în sarcina statului, ICCJ respingând, totodată, ca nefondată cererea lui Ristea Priboi ca denunţătorul Jenică Boierică să-i plătească onorariul avocatului.

Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ, în termen de zece zile de la pronunţare.

DNA a anunţat că face recurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici